HNL

VIDEO Stotine torcidaša u Gorici nisu ušle na utakmicu. Vikali "HNS pederi"

Foto: Index

GORICA i Hajduk od 19:05 u subotu igrali su derbi susret 7. kola HNL-a. U infarktnoj završnici Gorica je pobijedila 2:1, nakon što je Jairo promašio kazneni udarac u 100. minuti. Uoči utakmice Torcida je imala bliski susret s policijom. 

Stotinjak navijača s prebivalištem u Dalmaciji pokušalo je kupiti ulaznice na blagajnama, ali im policija to nije dopustila. Ulaznice su se mogle kupiti online, što su neki Hajdukovi navijači napravili, ali ni oni nisu mogli ući na stadion u Velikoj Gorici, kako su nam ispričali. Nastala je pobuna i veći dio pripadnika Torcide nije ušao na stadion. Ispred igrališta su desetak minuta skandirali: "HNS pederi, nogomet ste sjebali." Interventna policija potom je skupila sve navijače Hajduka na livadu kraj stadiona i ispratila ih iz Velike Gorice.

Navijači su ispred tribine zapalili i nekoliko baklji i skandirali. 

Podsjetimo, HNS i dalje održava zabranu gostovanja, ali navijači Hajduka koji imaju prebivalište u Dalmaciji postavljaju pitanje kako netko zna za koga će oni navijati. Osim što je očito, policija im nije zasad dala precizniji odgovor.

Čitatelji Indexa poslali su nam fotografije s ulaza na stadion te potvrđuju da redari nisu puštali navijače iz Dalmacije, ali, kako se na donjoj fotografiji vidi, strance su uredno propuštali.

Pročitajte više