Video - Sutra Stikeforceov spektakl: Fedor protiv Rogersa

POSLJEDNJI put Fedora Emelianenka, najboljeg MMA borca današnjice, u akciji smo gledali prije više od jedanaest mjeseci. Sutra će Rus po prvi puta u karijeri ući u kavez i to onaj američke organizacije Strikeforce. Protivnik u debiju za novog poslodavca mu je za sada neporaženi, tamnoputi Amerikanac Brett Rogers koji ima deset pobjeda i vrlo dug jezik.

"Razbit ću ga, zdrobit ću mu vilicu, glava će mu odletjet u osmi red gledališta", samo su neke od bahatih izjava kojima je "The Grim" punio stupce MMA medija posljednjih tjedana uglavnom izmamljujući podsmjeh onih koji se razumiju u problematiku.

Iako se neminovno radi o opasnom udaraču, o čemu govori i njegova posljednja vrlo impresivna pobjeda protiv jednog od najboljih teškaša današnjice Andreija Arlovskog, Brett objektivno ne bi trebao biti posebna prijetnja za "Posljednjeg cara". Uvijek vrlo koncentriran, odlično fizički i taktički pripremljen, Emelianenko je puno raznovrsniji i kompletniji borac od Rogersa. Za očekivati je da će Rus samog starta pokušati borbu preseliti na parter. Amerikanačeve grappling sposobnosti potpuna su enigma, a i sam je priznao da će se na podu boriti za goli život pa bi borba mogla završiti ekspresno ukoliko sve krene po Fedorovom planu.

Rogersovi fanovi traže iznenađenje

Oni željni iznenađenja ipak mu daju šanse upravo na temelju posljednje pobjede protiv Arlovskog. Zanimljivo je da je i Emelianenko svoj posljednji meč odradio protiv istog protivnika, no za razliku od Rogersa, njemu je Bjelorus zadao dosta problema do fantastičnog aperkata kojim ga je uspavao. Rogersovi protagonisti se hrabre ovom činjenicom i nadaju se da bi Emelianenko prvi put u karijeri mogao iskusiti kako je to biti poražen (jedini poraz ubilježio je zbog posjekotine još 2000.).

No, sve su ovo samo prognoze, a poznato je da u ovom sportu samo jedan udarac ili krivi potez može odrediti pobjednika. Sjajan Strikeforceov event počinje u subotu u 20 sati po američkom vremenu, a osim borbe večeri sadržava nekoliko vrlo zanimljivih okršaja.

Pročitajte više