Video: Svijet oduševljen suzama sjevernokorejskog Rooneyja!

SVJETSKI mediji su oduševljeni "sjevernokorejskim Rooneyjem", odnosno Tae-Se Jongom, za kojeg kažu da je najbolji igrač Sjeverne Koreje. Jong je sinoć za vrijeme intoniranja himne svoje zemlje, uoči početka utakmice protiv Brazila, plakao kao malo dijete. Ljubav prema domovini i ponos igranja na Svjetskom prvenstvu bili su prejaki da bi suspregnuo emocije.

Tae-Se Jong je daleko najveća zvijezda sjevernokorejskog nogometa koja, zanimljivo, ne igra u domaćoj ligi. Napadač čak nije niti rođen u Koreji nego u Japanu gdje kruh zarađuje u Kawasaki Frontaleu. U 111. utakmica zabio je čak 46 golova. Ništa manje efikasan nije niti u nacionalnom dresu. U samo 22 nastupa za domovinu, 15. je puta tresao protivničke mreže. U dvoboju protiv Brazila Jong je asistirao za ono što se smatra povijesnim pogotkom na startu južnoafričke avanture.

Za razliku od ostalih sjevernokorejskih igrača koji ne pate od moderne tehnologije i "zala zapadnog svijeta", Tae-Se Jong po svijetu hoda s velikim bijelim slušalicama za I-pod, a ima i vlastitu web stranicu.

Pročitajte više