NBA ALL-STAR VIKEND

VIDEO Talijanski atletičar oduševio zakucavanjem na NBA All-Star vikendu

Foto: Profimedia

U CLEVELANDU je sinoć počeo All-Star vikend NBA lige koji će kulminirati nedjeljnom All-Star utakmicom i paradom 75 najvećih košarkaša svih vremena, koji su proglašeni početkom sezone povodom 75 godina NBA lige. Do tada se održavaju više ili manje zanimljiva uvodna natjecanja.

Među natjecanjima prvog dana All-Star vikenda bila je utakmica celebrityja na kojoj se tradicionalno okupljaju glumci, pjevači, reperi, televizijske zvijezde, asovi iz drugih sportova, pa i poneki političar, poput gradonačelnika Clevelanda Justina Bibba.

Pobjeda Teama Walton

Sudionici su podijeljeni u dvije ekipe koje su "trenirale" NBA legende Dominique Wilkins i Bill Walton, a Team Walton je pobijedio 65:51 uz 18 koševa MVP-ja Alexa Toussainta, Amerikancima poznatog instruktora pelotona.

Ali najviše je oduševio jedan Europljanin. Talijanski atletičar Gianmarco Tamberi, aktualni olimpijski i bivši svjetski i europski prvak u skoku u vis, istaknuo se zakucavanjem iz odbijanca koje je podignulo publiku na noge.

Zakucavanja su izuzetna rijetkost na ovim utakmicama, pa je Tamberi apsolutno opravdao uvrštenje u nju, što je i logično jer se njegov primarni posao, skakanje što je više moguće, sasvim lijepo može iskoristiti i u košarci.

Pročitajte više