Video - Tomić stopama Dražena, Real vjeruje: "Bit će naš ključni igrač"



NAKON dolaska u Real Madrid, tehnički i operativni vođe madridskog kluba pohvalno su se izrazili o Anti Tomiću. Prvi košarkaški operativac Antonio Maceiras u odmjerenom i jasnom govoru naglasio je da Tomića u budućnosti vidi kao ključnog igrača. Tehnički direktor Alberto Herreros vjeruje da Ante može pomoći odmah.





"Tomić je vrlo visok i talentiran igrač. Zna dodati, šutnuti, driblati..., jako je svestran. Taj talent i potencijal učinili su ga zanimljivim. Znamo da može pomoći već u ovoj fazi, no svjesni smo da smo potpisali jednog od najtalentiranijih igrača Europe", pričao je o Tomićevim referencama Maceiras.

Real je Tomića dugo pratio, kao uostalom Maccabi, Valencia i još niz klubova najvišeg renomea. To što je recesija bila u punom jeku spriječilo je da već ljetos ode u jači klub. Zagreb je tad pokušavao iznuditi više novaca od milijuna, no Ante je ostao. Tad je bio razočaran, danas takav razvoj situacije smatra idealnim, baš kao trener Ettore Messina.



Trofejni talijanski strateg sugerirao je vodstvu da brzo zaključi pregovore sa Zagrebom nakon što se teže ozljedio centar Thomas Van den Spiegel, Tomićevo ime bilo je mu je tad prva misao. U protekloj polusezoni Messina i skauti kluba dodatno su se uvjerili u Tomićeve mogućnosti.


"Kad se suočio s najkorisnijim igračem jednog euroligaškog kola Marićem, postigao je 24 koša uz 11 skokova. Bit će ključni igrač, siguran sam da će pronaći uspjeh", procijenio je Maceiras.

Herreros: Tomiću nedostaje još samo mišićna masa

"On je važno pojačanje za poziciju na kojoj zasad imamo samo igrače na "žetone". Vjerujem da će igrati u nedjelju, no to je na treneru da odluči", rekao je Herreros o prvoj fazi adaptacije, točnije otkrio da je neće biti. Ante odmah ide u vatru druge najjače lige svijeta. Debitirat će u San Sebastianu protiv Lagun Aroa.

"Toliko je talentiran, nadam se da nam može pomoći odmah. Ante je igrač koji može donijeti puno pod koševima, iako je na njemu sada da ojača. Potrebno mu je još nekoliko kilograma mišića" , rekao je tehnički direktor kluba.

Vodstvo tehničke i operativne službe izrazilo je svoje mišljenje i očekivanja, dalje je na Tomiću. Na leđima mu nije lak teret, no sudeći po njegovim navikama iz Dubrovnika i Zagreba, Real se ne treba brinuti. Njegova velika avantura konačno je počela...

Dražen u nekoliko mjeseci osvojio Madrid

U Real Madridu od hrvatskih košarkaša nastupali su Dražen Petrović, Žan Tabak, Mario Stojić, Damir Mulaomerović i Marko Tomas. Daleko najdublji trag ostavio je Petrović, koji je tamo proveo tek sezonu 88/89 prije odlaska u Portland.




No bila je to luda godina za Real i Dražena. U finalu Kupa kralja pobjeđuju Barcelonu, potom protiv Katalonaca igraju povijesnu finalnu seriju u borbi za prvaka. Izgubili su petu utakmicu, no utjeha je stigla u finalu europskog Kupa, kad je Petrović protiv Caserte postigao čak 62 koša. U kratkom vremenu, Dražen se zlatnim slovima upisao u povijest Reala i Madrida,  grada u kojem je od prvog dana bio omiljen.

Na pitanje novinara Realovog službenog portala o Draženu, Tomić je rekao:  "Igrali su i drugi Hrvati ovdje, no on je bio prvi. Velik je izazov biti tu, jako sam uzbuđen".

Pročitajte više