UŽIVO S POLJUDA

VIDEO Trener Hajduka objavio da je bivši pa onda da ne zna ostaje li

Foto: Screenshot

HAJDUK je u 19. kolu HNL-a pobijedio Istru 2:1, a glavna tema nakon utakmice bila je sudbina Hajdukova trenera.

Damir Burić je na press konferenciji uoči utakmice govorio kao da je već bivši, da bi nakon utakmice održao bizarnu presicu na kojoj se smijao, zahvaljivao Bogu, govorio da odlazi pa da ne zna odlazi li i hvalio sam sebe.

Čim je sjeo za mikrofone, novinari su ga odmah pitali ostaje li na klupi.

"Ne znam. Mislim da sam ja pogrešna osoba za to pitanje. Vjerujem li u ostanak? Ja vjerujem samo u Boga", odgovorio je Burić.

Hajdukov trener potom se osvrnuo na svoje izjave od petka kad je rekao da ne zna kad će klub ponovno imati trenera kao što je on, koji je radio u Bundesligi i Ligi prvaka.

"Ta moja izjava nije mi se svidjela. To je bilo užasno glupo, ali proradio je u meni neki dišpet. Želio sam reći da bih volio da se pokaže malo respekta, ali spustio sam se na nivo koji nije moj nivo i zbog toga se ispričavam. Između momčadi i stručnog stožera je sve bilo kako treba, ali oko kluba nije dobro. Na neke hibridne stvari, portale i to ne možeš utjecati, no to je svijet u kojem živimo. Ja respektiram svakoga i to isto tražim, ništa više. Ako toga nemamo, neće nam biti dobro", rekao je Burić pa nastavio:

"Mi smo neke vrijeme bili prvi na tablici, a to nije bilo objektivno. Nije bilo i ja vam to otvoreno kažem. To nam je bio uteg za neke utakmice koje su dolazile i očekivanja su narasla. Kao neki mač iznad glave da moraš i sljedeću utakmicu dobiti, a ti nisi toliko dorastao. Da imaš taj normalitet pobjeđivati sve doma i u gostima. Mi smo u gostima imali problem, ali kad gledate utakmice kod kuće, onda možete reći da je Hajduk postavio rekord nakon što je dobio osam utakmica doma. U mojem bivšem mandatu smo osam utakmica igrali bez primljenog gola. Stalno neki rekordi, jel'? Ako Hajduk jednog dana opet želi biti Hajduk, onda svi moramo zajedno raditi. I ja ovdje i vi preko puta", kazao je.

Novinare je zanimalo je li osjećao veliki pritisak dok je bio u Hajduku.

"Nadam se da će nekom budućem treneru biti lakše raditi nego što je meni bilo. U prvom mandatu mi je bilo puno lakše i odradio sam ga do kraja te sam ostvario sve ciljeve. Ovaj mandat nisam odradio do kraja, odnosno ne znam, ha, ha, ha. Ne znam stvarno, nemam pojma", rekao je Burić kojeg su pitali što bi on da je predsjednik rekao Damiru Buriću.

"Rekao bih mu da ćemo nabaviti puno novca i kupiti igrače. Ali, to je samo hipotetski."
 

Pročitajte više