Video - Trener Steaue: Bilo me je strah Dinamovih navijača!

"BILO me je strah Dinamovih navijača. Moram priznati da sam se bojao. Utakmica je mogla biti prekinuta i prije", rekao je rumunjskim novinarima Cristiano Bergodi, trener Steaue, koji je ostao šokiran ponašanjem BBB-a na jednoj prijateljskoj, pripremnoj utakmici. Osim Dinamovcima, koji su se morali vratiti u Hrvatsku zbog nereda svojih "navijača", tijek priprema narušen je i Steaui pa se trener Bergodi novinarima potužio da ih je divljanje Boysa "izbacilo iz kolosijeka".

"Dobro smo se spremali za novu sezonu, ali čeka nas još puno posla", kazao je Bergodi kojeg čeka još samo generalna proba prije početka nove sezone, ali tu utakmicu ne može iskoristiti za dodatno uigravanje prvog sastava jer želi dati priliku mlađim igračima na koje će računati tijekom sezone. "U posljednjoj prijateljskoj utakmici igrat će nogometaši koje sam dosad manje koristio", rekao je Bergodi.

Rumunjski mediji o divljanju Bad Blue Boysa izvijestili su jednako opširno kao i o samoj utakmici Steaue. Tako smo saznali se navijači Dinama nisu ograničili isključivo na međusobnu tučnjavu i pokoju baklju; s njihove je tribine prema rumunjskim novinarima poletjelo kamenje, a barem jedan je kamen pronašao metu - rumunjski portal Realitatea piše kako je televizijski snimatelj pogođen u glavu.

"Hrvatski huligani nisu se smirili sve dok austrijska policija nije intervenirala. No, ni to nije bio kraj njihovog divljanja. Dinamovi navijači su, u naletu bijesa jer su evakuirani sa stadiona, zapalili i uništili mnoga stabla u obližnjoj šumi", navodi isti izvor otkrivajući kako su Bad Blue Boysi gotovo izazvali šumski požar.

O neredima Bad Blue Boysa u Bad Bleiburgu opširno je izvjestila i Gazeta Sporturilor koja je opisala Dinamo kao dostojan protivnik za bukureštansku Steauu, a u daljnjem tekstu navodi kako su Dinamovi ultrasi upropastili pripremni susret prekidom u 84. minuti. "Na utakmicu je stiglo oko 300 Dinamovih navijača iz Hrvatske zbog čijih je incidenata utakmica prekinuta. Ušli su na teren, ukrali korner zastavicu, gađali kamenjem novinare pa je prestrašeni sudac morao svirati kraj utakmice", piše Gazeta.

Pročitajte više