ROLAND GARROS

VIDEO Tsonga se ozlijedio, u suzama igrao do kraja i završio veliku karijeru

Foto: EPA

FRANCUSKI tenisač Jo-Wilfried Tsonga (37) završio je svoju karijeru porazom u 1. kolu Roland Garrosa. Norvežanin Casper Ruud ga je pobijedio s 3:1 u setovima. U prvom je setu Francuz pobijedio 7:6, a osmi igrač svijeta izjednačio je, također nakon tie-breaka, u drugom setu.

Nešto lakše, sa 6:2, dobio je Ruud i treći set, a Tsonga je imao velikih problema s leđima. Suze su mu išle dok je pokušavao završiti meč, boljela su ga leđa, a u tie-breaku četvrtog seta jednostavno nije mogao do poena. Publika ga je ispratila ovacijama s terena.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO SE TSONGA U SUZAMA OPROSTIO OD TENISA

Kraj velike karijere

Karijeru je Tsonga završio kao 297. tenisač svijeta. Na vrhuncu karijere bio je peti na ATP ljestvici. Svoj je odlazak u mirovinu najavio još u ožujku ove godine. Na Roland Garros stigao je s pozivnicom.

"U isto vrijeme mi je laknulo i uzbuđen sam. Moj um je u tenisu već dugi niz godina, a tijelo mi govori da je vrijeme da prestanem igrati. Uvijek sam volio igrati ovdje na Garrosu", rekao je Tsonga uoči meča protiv Ruuda.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE PUBLIKA U PARIZ U ISPRATILA TSONGU

Pobijedio Đokovića i Federera u istom tjednu

Bio je jedan od najtalentiranijih tenisača svoje generacije. Francuzi su se, dok je bio junior, nadali da će on biti njihov prvi osvajač Grand Slama nakon Yannicka Noe. Tsonga se etablirao kao jedan od najboljih tenisača svijeta, ali nikad nije uspio osvojiti Grand Slam.

Prvi put je igrao u polufinalu Roland Garrosa 2013. godine, pobijedio ga je David Ferrer. Dvije godine nakon toga porazio ga je Stan Wawrinka. Poznat je i po pothvatu iz 2014. godine, kad je u Kanadi u istom tjednu pobijedio Đokovića i Federera. 

Najbliže što je stigao osvajanju Grand Slam titule je finale Australian Opena 2008, godine, u kojem ga je pobijedio Novak Đoković. Ukupno je osvojio 18 titula, od kojih se najviše ističu tri ATP Mastersa 1000. Dva je osvojio u Parizu, a jedan u Kanadi. 

Pročitajte više