VIDEO Turci organizirali humanitarnu utakmicu za žrtve potresa. Izbila tučnjava

Screenshot: Twitter

TURSKI niželigaški klubovi Kocaelispor i Sakaryaspor organizirali su prijateljsku utakmicu pod sloganom "Iste smo boje, zaliječimo rane zajedno“ kako bi sav novac zarađen prodajom karata donirali za pomoć svima kojima su imovina i obitelji stradali u potresu.

Sve je u početku izgledalo idilično, činilo se da će to biti krasna gesta zajedništva s plemenitim ciljem. Dok su na semaforu stajali nazivi pokrajina oštećenih u potresu, tribine su skandirale u znak podrške. Navijači su bacali šalove na teren, a službene osobe su ih pokupile kako bi i njih odnijele u pogođena područja.

Totalni kaos

Prije utakmice prodano je ukupno 17.500 ulaznica pa se smiješila i ozbiljna zarada, a posljedično i pozamašna donacija. Ipak, onda se dogodio trenutak koji je ovaj festival humanosti pretvorio u masovnu tučnjavu. 

Tijekom utakmice došlo je do tučnjave na tribinama između navijača Sakaryaspora. Nakon incidenta policija ih je nekoliko udaljila sa stadiona, a onda je u posljednjim minutama utakmice jedan navijač Sakaryaspora uskočio u teren i okrenuo šal svog kluba prema tribini s navijačima Kocaelispora. Izbio je kaos.

Jedan dio navijača Kocaelispora pokušavao je provaliti u teren i obračunati se s ranije spomenutim navijačem Sakaryaspora, a drugi navijači na tribinama gađali su navijače Sakaryaspora raznim predmetima. Sukob je na kraju smirila policija, a utakmica je, ako je ikog bilo briga, završila 2:0 za Sakaryaspor.

Pročitajte više