Video - U baražu sa Slovenijom i Ukrajinom je bilo gusto: U Turskoj nam treba novi Pršo ili Bokšić

HRVATSKA reprezentacija protiv Turske će treći put u povijesti iskorak na veliko natjecanje tražiti kroz dodatne kvalifikacije. Nakon uspjeha protiv Ukrajine i Slovenije, za Euro 2012. borit ćemo se protiv Turske.

U Francuskoj je 1998. Hrvatska ostvarila najveći uspjeh u povijesti - treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Nastup na tom natjecanju Vatreni su izborili kroz dodatne kvalifikacije nakon što su u skupini ostali dva boda iza prvoplasirane Danske dok su bod "kratki" ostali Grci.

Ždrijeb nam je tada dodijelio Ukrajinu koja je sa 20 bodova u skupini završila druga iza Njemačke s bodom više od Portugala. Prvi susret igrao se na Maksimiru, a Hrvatska je slavila  2:0. Slaven Bilić zabio je za vodstvo u 11. minuti, a Goran Vlaović u 48. potvrdio pobjedu. U uzvratu u Kijevu je Ševčenko u 4. minuti doveo domaće u vodstvo, da bi u 27. Bokšić postavio konačni rezultat 1:1. Ukrajincima je prije toga norveški sudac Pedersen poništio pogodak za 2:0.


Nastup na Euru 2004. u Portugalu također smo izborili kroz baraž, preko Slovenije koja je u kvalifikacijskoj skupini završila s deset bodova manje od prve Francuske i pet više od prvog pratitelja Izraela. Hrvatska je u skupini s Bugarskom, Belgijom, Estonijom i Andorom završila sa 16 bodova, kao i Belgijci, dok su Bugari imali bod više.

U Zagrebu su izabranici Otta Barića remizirali 1:1 uz pogodak Dade Prše u 5. minuti utakmice. Čvrsti Slovenci u uzvratu su izdržali do 61. minute kada im je Pršo zabio za konačnih 1:0.

Pročitajte više