Video: U iščekivanju zadarskog debija "bijelog" Tomasova i haklera Slepičke

NAŠI prvoligaši će sutra nogometne terene zamijeniti malim igralištem s umjetnom travom na Dvoranskom prvenstvu koje se u Zadru igra od 6. do 11. siječnja. Organizatori se hvale kako će se natjecanje odigrati na najkvalitetnijoj umjetnoj travi čija je cijena 75 tisuća eura. Gledat ćemo četvrto izdanje turnira kojega klubovi često osporavaju, a po prvi put će seigrati u zadarskom Višnjiku.

Dosad se turnir igrao u Domu sportova, a preseljenje u dvoranu u Zadru je uzrokovalo promjene u pravilima - teren je smanjen, a zbog toga će se umjesto dosadašnjih "pet plus jedan" igrati sa četiri igrača i vratarom uz "leteće izmjene". Na natjecanju nastupaju svi naši prvoligaši, podijeljeni su u dvije skupine, a po tri prvoplasirane momčadi sudjeluju na finalnom turniru.

U prvoj skupini su: Hajduk, Croatia Sesvete, Šibenik, Slaven Belupo, Rijeka, dok je ždrijeb u drugu grupu svrstao: Dinamo, Inter, Zadar, Zagreb, Osijek i Varteks.

Klubovi za nastupe zimskih pojačanja moraju dobiti posebno odobrenje Udruge prvoligaša što su Dinamo i Hajduk dobili pa ćemo tako vidjeti kako haklaju Slepička, Calello i Sivonjić. Za Hajduk će, s druge strane, nastupiti Tomasov i Brkljača, igrači koji su u zimskom prijelaznom roku dovedeni na Poljud.

Zagreb je najuspješnija momčad Dvoranskog prvenstva, prve dvije sezone su osvojili natjecanje, a prošle godine su igrali finale. Naslov brani Hajduk koji je klub iz Kranjčevićeve lani dobio nakon boljeg izvođenja deveteraca, čega se možete prisjetiti u videu.

Dosad su igrači klubova iz Zagreba odnosili titule najboljeg igrača turnira, 2006. najbolji je bio Mario Mandžukić u dresu Zagreba, godinu dana kasnije slavio je Dinamovac Vedran Ćorluka, dok je lani najuspješniji bio današnji Hajdukovac Senijad Ibričić i za to je dobio prsten vrijedan 40 tisuća kuna. Najbolji strijelci su bili: Bojan Vručina, Mario Mandžukić i Marin Tomasov.

Hajdukovci ove godine u obranu titule idu bez: Nikole Kalinića, Josipa Skoke i Srđana Andrića. Skoku i Andića trener je odlučio odmoriti, a poznato je da Kale nije igrač za "male branke". No zato će u Višnjiku biti četvorica Zadrana: Marijan i Jurica Buljat, Danijel Subašić i Marin Tomasov.

Prvenstvo će otvoriti Hajduk i Croatia Sesvete utakmicom u 17 sati. Sve utakmice Dvoranskog prvenstva moći ćete uživo pratiti na Indexu, dok HTV prenosi samo finalne susrete tijekom predstojećeg vikenda, za razliku od prošle godine, kada smo na javnoj televiziji mogli pratiti kompletno natjecanje.

Marko Pavić
Foto: Index

Pročitajte više