Video: Uefini istražitelji u Grazu saslušali Ćiru: "Nisam kriv!"

RUKOMETAŠI nisu ovih dana jedina sportska atrakcija u Grazu. U tom se austrijskom gradu prije putovanja za Daleki istok nakratko pojavio i Miroslav Ćiro Blažević. Pristali su Uefini istražitelji povući iz Nyona do Austrije i naći se s Ćirom na pola puta, a sve kako bi napokon čuli njegovo objašnjenje nepotvrđenih navoda da je namještao utakmice BiH reprezentacije.

Pod istragom je, pričaju neslužbeni izvori, utakmica BiH i Turske koju je Ćiro navodno trebao pustiti na nagovor kladioničarske mafije. Do Uefe su navodno stigli vrlo konkretni dokazi da se spremalo namještanje utakmice, ali Ćiro na kraju ipak nije prepustio Turcima pobjedu. Razgovor koji su tri Uefina istražitelja obavili s trenerom svih trenera zasad je bio čisto informativan.

"Nisam imao dojam da postoji neka sumnja. Nitko me ni za što ne može kriviti", rekao je Ćiro za Jutarnji list, ali o detaljima razgovora ostao je zakopčan do grla. Neslužbeno se međutim doznaje kako je tema razgovora bio i sporni članak u Nacionalu zbog kojeg je "poludio" Zdravko Mamić, kao i snimka telefonskog razgovora u kojem se dogovara namještanje.

Blažević je od kladioničarske mafije, prema toj snimci, trebao dobiti pola milijuna eura da pusti utakmicu Turskoj, a bivšeg BiH izbornika navodno su pokušali uvjeriti kako su branič Spahić i vratar Supić već kupljeni pa nema smisla odbiti tako unosnu ponudu. Utakmica je, kao što je poznato, završila remijem, a upravo je vratar Supić bio prvo ime BiH.

Pročitajte više