VIDEO Umirovio se igrač kojeg su u Liverpoolu obožavali. Plakao je pred novinarima

Screenshot: Twitter

LUCAS LEIVA (36) objavio je da odlazi u mirovinu. Središnji veznjak se u ljeto 2022. godine vratio u Gremio, klub u kojem je započeo profesionalnu karijeru. Upisao je 17 nastupa i postigao tri pogotka po povratku u svoju zemlju, no morao je prekinuti karijeru kada je otkriveno da ima problema sa srcem.

"Zahvalan sam za sve što mi se dogodilo tijekom karijere. Zaključujem je tamo gdje i želim, ali ne na način na koji bih želio. No siguran sam da će mi drugi dio života također sjajno početi. Hvala svima na strpljenju, i ja sam morao čekati. Nadao sam se da će se situacija okrenuti, ali to se nije dogodilo.

Zdravlje mi je na prvom mjestu. Hvala trima klubovima u kojima sam profesionalno igrao. Moja priča nije započela u Gremiju, ali je krenuo važan dio i zato sve završavam tamo gdje sam oduvijek želio", poručio je Leiva, koji se rasplakao na konferenciji za medije.

Odigrao je 346 utakmica za Liverpool

Leiva je profesionalnu karijeru započeo 2005. godine u Gremiju. Liverpool ga je 2008. godine doveo za deset milijuna eura te je ondje bio do 2017. Ukupno je odigrao 346 utakmica za engleski klub, postigao sedam golova i asistirao za 21 pogodak te osvojio Liga kup. Navijači Liverpoola voljeli su ga zbog truda i predanosti.

Lazio ga je 2017. platio 5.7 milijuna eura, nakon čega je za talijanski sastav odradio 198 utakmica, u kojima je četiri puta bio strijelac, a 12 puta asistent. S Lazijem je osvojio talijanski kup i dva superkupa. Leiva ima 22 nastupa za reprezentaciju Brazila.

 

Pročitajte više