Video: Velez prvak Clausure, Martin Palermo se oprostio od Bocinih navijača

NOGOMETAŠI Velez Sarsfielda u nedjelju su postali prvaci argentinske Clausure. Kolo prije kraja natjecanja imaju nedostižna četiri boda u odnosu na drugoplasirani Lanus.

Pobjeda 2:0 protiv Huracana u kombinaciji s Lanusovim domaćim 1:0 porazom od Argentinos Juniorsa donijeli su Velezu osmi ligaški naslov.

U utakmici igranoj bez publike (Duco stadion kažnjen zbog divljanja navijača prije tri tjedna) strijelci su bili Santiago Silva (glavom) i David Ramirez (penal). Utakmicu je obilježilo i koškanje igrača u 75. minuti, a isključen je ratoborni dvojac Sebastian Dominguez (Velez) i Facundo Quiroga (Huracan).

Argentinos Juniorsi su golom Nicolasa Blandija, na asistenciju Basualda kojoj je prethodio udarac u gredu Gustava Obermana, slavili 1:0 pobjedu protiv Lanusa. Pogodak odluke kojim je profitirao Velez postignut je u 57. minuti.

Dodajmo da je u nedjelju Bocin legendarni 37-godišnji napadač Martin Palermo odigrao posljednju utakmicu na La Bomboneri na kojoj mu je upriličen oproštaj. Posljednju utakmicu karijere igrat će protiv Gimnasije u La Plati sljedeće nedjelje.

"Toliko sam toga doživio na ovom stadionu. Nisam niti sanjati mogao da će mi navijači iskazati toliku ljubav. Uživam u ovom jedinstvenom trenutku", sa suzama u očima od Bocinog stadiona se oprostio Palermo.

Inače, Boca je odigrala 1:1 protiv Banfielda.

Argentinska Clausura, 18. kolo:

Huracan - Velez Sarsfield 0:2

Estudiantes - River Plate 1:1

Lanus - Argentinos Juniors 0:1

Boca Juniors - Banfield 1:1

Redoslijed: 1. Velez 36, 2. Lanus 32, 3. Argentinos Juniors 29, 4. Godoy Cruz 28 (-1)...

Pročitajte više