Video - Wanderlei Silva: Operirao sam nos koji mi je slomio Cro Cop, usput sam izbrusio lubanju

MIRKO FILIPOVIĆ je vjerojatno svoju najbolju borbu u karijeri odradio protiv Brazilca Wanderleija Silve u polufinalu Prideovog Grand Prixa 2007. Nakon totalne dominacije tijekom cijele borbe, Cro Cop je finiširao s puno stila: moćnim hi-kickom koji je uspavao Brazilca. U finalu je na drugoj strani ringa bio Josh Barnett, a ostalo je povijest...

Upravo su ubojiti Filipovićevi udarci tijekom polufinalne borbe jedan od razloga zašto se Silva ovih dana odlučio na operativni zahvat. Brazilac je naime, odlučio korigirati nos koji mu je u toj borbi slomio Cro Cop.

"Nos mi je pukao u drugoj borbi protiv Cro Copa. Slomio se na strani i počeo deformirati. Nakon toga je više puta pucao i tijekom borbi i na treningu. Kada je kirurg tijekom operacije vidio kako to ružno izgleda, čak je zvao svog asistenta da to vidi", objasnio je Silva dodavši:

"Sada puno bolje dišem i manje hrčem. Imao sam problema s disanjem tijekom noći. Budio sam se četiri ili pet puta, nisam mogao spavati. Onda bi sljedeći dan bio umoran. Sada sam puno bolje, mogu spavati i osjećam se odlično."

Usput izbrusio lubanju

No nije nos jedino što je bivši Prideov prvak odlučio "srediti". Zbog karakterističnog oblika arkade, Brazilac je vrlo često imao problema s posjekotinama. Doktori su to sredili tako što su mu izbrusili lubanju i prilagodili je udarcima koje bi ga mogli ozlijediti.

"Samo na licu sam imao preko 200 šavova. Morao bih na šivanje radi najmanjih ogrebotina. Znalo je biti po sedam, deset ili petnaest šavova. To je naravno negativno utjecalo na mene pa sam se odlučio na operativni zahvat", objasnio je nekad najbolji poluteškaš u svijetu MMA-a.

Pročitajte više