Video: Webber neuhvatljiv u Španjolskoj, Hamilton opet tragičar

MARK WEBBER suvereno je vodio Red Bull do pobjede na VN Španjolske, dok se iza njega odvijao dramatičan finiš za Lewisa Hamiltona, koji je dva kruga prije kraja utrke izgubio tlak u prednjem lijevom kotaču! Sjajan vikend Australac je zaključio bez pogreške, obranio je pole position i uzeo svoju treću pobjedu u petoj utrci sezone.

Red Bull dominaciju nastavlja i povratkom oktanskog cirkusa na europske staze, no iako su u svih pet utrka startali iz prvog reda, ovo je nakon Vettela u Maleziji njihova tek druga pobjeda. 24 sekunde nakon sigurnog Webbera kroz cilj je prošao lokalni heroj, Fernando Alonso, koji je u finišu preuzeo Hamiltonovo mjesto. Sebastian Vettel, unatoč problemima sa sustavom kočenja pred kraj utrke, ugurao se na postolje i donio važne bodove Red Bullu.

Iza Webberovih leđa bilo je zanimljivo od samog početka utrke, i to isključivo zahvaljujući odlascima u boksove, ne i pretjecanjima na stazi. Iza Webbera su se nakon starta poredali njegov momčadski kolega Sebastian Vettel, pa Lewis Hamilton u McLarenu, Fernando Alonso u Ferariju te Jenson Button u McLarenu i Michael Schumacher u Mercedesu.

Četvrto mjesto Michaela Schumachera

No, nakon odlaska u boks na promjenu guma, najprije je Schumacher došao ispred Buttona, a potom je Hamilton na izlasku iz boksa uspio doći ispred Vettela. Međutim, Britanac je u pretposljednjem krugu ostao bez sreće, pukla mu je prednja lijeva guma i izletio je sa staze, ostavši bez boda.

Drugi je tragičar bio Vettel koji je u 55. krugu izletio sa staze te je ponovno morao mijenjati gume. No, problemi za mladog Nijemca su tek slijedili. Zbog velikih je problema s kočnicama morao značajno usporiti, tako da lov na domaću uzdanicu Alonsa više nije dolazio u obzir, a na kraju je, zbog Hamiltonova kraha, ipak završio i na postolju.

Schumacher je završio na četvrtom mjestu, što mu je najbolji rezultat u povratničkoj sezoni, a ujedno je prvi put bio brži od momčadskog kolege Nice Rosberga koji je ostao bez bodova zbog problema prilikom promjene guma. Aktualni svjetski prvak i vodeći u ukupnom poretku Jenson Button osvojio je peto mjesto.

Iza njega se u ukupnom redoslijedu smjestio Alonso, a prate ga Vettel i Webber. F1 u sljedećoj utrci seli se na ulice Monte Carla.

Formula 1, VN Španjolske, rezultati:

1. Mark Webber RBR-Renault 1:35:44.101

2. Fernando Alonso Ferrari + 24.065

3. Sebastian Vettel RBR-Renault + 51.338

4. Michael Schumacher Mercedes GP + 1:02.195

5. Jenson Button McLaren-Mercedes + 1:03.728

6. Felipe Massa Ferrari + 1:05.767

7. Adrian Sutil Force India + 1:12.941

8. Robert Kubica Renault + 1:13.677

9. Rubens Barrichello Williams jedan krug

10. Jaime Alguersuari Toro Rosso jedan krug

...

Ukupni poredak vozača:

1. Jenson Button McLaren-Mercedes 70

2. Fernando Alonso Ferrari 67

3. Sebastian Vettel RBR-Renault 60

4. Mark Webber RBR-Renault 53

5. Nico Rosberg Mercedes GP 50

...

Poredak konstruktora:

1. McLaren 119

2. Ferrari 116

3. Red Bull 113

Pročitajte više