NBA

VIDEO Zubac na putu do double-doublea zakucao preko dva igrača Kingsa

Foto: AP Photo/Randall Benton/Guliver

IVICA ZUBAC ostvario je svoj sedmi double-double učinak sezone i bio je jedan od najboljih igrača LA Clippersa, ali njegova je momčad iznenađujuće izgubila od Sacramento Kingsa 104:99.

Sezona Clippersa puna je uspona i padova, a trenutačno su u seriji od pet utakmica od kojih su izgubili četiri, a dobili samo gradske rivale Lakerse. Velike su i razlike u načinu na koji trener Ty Lue koristi našeg košarkaša, pa tako i u njegovim izvedbama.

Clippersi izgubili dok je Zubac bio na klupi

Sinoć je bio jedan od najboljih s 12 koševa (šut 4/6, slobodna bacanja 4/5), 11 skokova, jednom asistencijom, dvije blokade te po jednom ukradenom i izgubljenom loptom. Istaknuo se s nekoliko moćnih zakucavanja, među kojima i ovim preko dva domaća igrača.

VIDEO: Arena Sport

Dok je Zubac bio na parketu, Clippersi su imali šest poena prednosti, ali koštalo ih je razdoblje u kojem je on bio na klupi. Marcus Morris zabio je 21 poen, Reggie Jackson 18, a Paul George 15 uz 10 asistencija, ali i užasan šut 5/21. Kingse je predvodio Terence Davis s 28 koševa.

Dallas nemoćan bez Dončića, domaći porazi Warriorsa i Netsa

Luka Dončić nije igrao za Dallas protiv Memphisa zbog natečenog gležnja, koji ga je nedavno koštao triju propuštenih utakmica. Zbog problema s koljenom nije igrao ni Kristaps Porzingis, a Mavericksi su bez njih kod kuće izgubili od Memphisa 97:90.

Dan nakon što su razbili Phoenix i vratili se na vrh Zapada, Golden State Warriorsi senzacionalno su kod kuće izgubili od San Antonio Spursa 112:107, a u derbiju Istoka Chicago Bullsi u gostima su svladali Brooklyn Netse 111:107 i primaknuli im se na samo pola utakmice zaostatka na vrhu konferencije.

Rezultati:

New York - Denver 99:113
Milwaukee - Miami 124:102
Brooklyn - Chicago 107:111
Dallas - Memphis 90:97
Golden State - San Antonio 107:112
Portland - Boston 117:145
Sacramento - LA Clippers 99:104

Pročitajte više