VIDEO Zvijezda Ajaxa udarila navijača

Screenshot: Twitter

NOGOMETAŠ Ajaxa Steven Berghuis (31) udario je navijača nakon poraza (3:1) njegove momčadi od Twentea u posljednjem, 34. kolu nizozemskog prvenstva. Berghuis je snimljen kako pokraj klupskog autobusa preko ograde napada navijača, pretpostavlja se, Twentea, nakon čega ga je službena osoba pokušala nagovoriti na ulazak u vozilo. Prije toga je kratko raspravljao s navijačima.

Berghuis je objavio priopćenje nakon incidenta. "Žao mi je zbog mojeg postupka, nisam to trebao učiniti. Dosad sam se navikao, no ljudi misle da mogu vikati što god žele. Moja reakcija ništa nije riješila. Ovo nije bilo dobro, uzor sam mnogima kao igrač Ajaxa", poručio je Berghuis.

Ajax neće igrati Ligu prvaka prvi put od 2010. godine

Ajax je razočaravajuću sezonu završio na trećem mjestu sa 69 bodova, 13 manje od prvaka Feyenoorda te šest manje od drugog PSV-a. Amsterdamski klub im neće igrati Ligu prvaka iduće sezone, što je prvi put nakon 2010. godine.

Berghuis je ofenzivni veznjak s 11 golova i 11 asistencija u ovoj sezoni. Među ostalima, nastupao je za Twente, VVV Venlo, Az Alkmaar, Feyenoord i Watford. U Ajax je stigao 2021. godine, a trenutni ugovor vrijedi mu do ljeta 2025. godine. Ima 45 nastupa i dva pogotka za nizozemsku reprezentaciju. Transfermarkt ga procjenjuje na 14 milijuna eura.

Pročitajte više