Životni slom Ronaldinha: "Vidio sam ga u zatvoru. Tužan je"

Foto: Screenshot Twitter/Masahide Tomikoshi

LEGENDARNI Ronaldinho Gaucho, jedan od najboljih i najomiljenijih nogometaša u povijesti, sa svojim bratom nalazi se u zatvoru u Paragvaju. Brazilski umjetnik s loptom u zatvoru je zbog bizarnog razloga. Naime, on i brat mu Roberto de Asis pokušali su ući u Paragvaj s lažnim putovnicama.

Njihov odvjetnik je pokušao izvući svoje klijente iz zatvora, ali nadležni organi to su odbili zbog sumnje da bi mogli pobjeći iz zemlje prije početka suđenja.

Ronaldinho u zatvoru ima status najpopularnijeg zatvorenika, a čuvari i osoblje zatvora svakodnevno Brazilcu stoje na usluzi. Prije nekoliko dana Ronaldinho je sudjelovao i na zatvorskom nogometnom turniru, a nagrada za pobjednika bila je pečeno prase teško 16 kilograma.

Naravno, ekipa za koju je zaigrao jedan od najvećih ikad prošetala se turnirom. U finalu su pobijedili 11:2, a Ronaldinho je oduševljavao potezima. Od 11 golova svoje ekipe zabio je pet, a asistencijama je sudjelovao kod ostalih šest.

Ipak, koliko god imao povlašten status u zatvoru, Ronaldinho je nesretan i tužan. Čovjek koji je svoju karijeru uništio razuzdanim zabavama i tulumarenjem danas je zatvoren i izoliran.

''Vidio sam Ronaldinha u zatvoru. Tužan je i nesretan. Nadam se da će uskoro moći izaći na slobodu. Njegovi odvjetnici pokušavaju sve kako bi ga što prije izvukli'', rekao je Nelson Pipino Cuevas, nekadašnji napadač paragvajske reprezentacije, koji je imao priliku posjetiti slavnog Brazilca u zatvoru.

''Razgovarali smo puno. Pokušavam mu pomoći. Osobno, moje mišljenje je da je Ronaldinho žrtva sustava. Koristio je dokumente koje je dobio, tako da nije on jedini krivac. Na njegovoj sam strani i vjerujem da će se situacija ubrzo riješiti i da će barem biti smješten u kućni pritvor. On je divna osoba'', kazao je Cuevas.

''U usporedbi s ostalim zatvorima u Paragvaju, ova kaznionica je odlična. Međutim, on na ovakav život nije navikao, premda je imao priliku igrati i nogomet. S bratom je u dvokrevetnoj ćeliji.''

U međuvremenu, sudac Gustavo Amarilla ponovno je odbio žalbu bivšeg brazilskog nogometaša, koji je ponudio milijunsku kauciju kako bi mogao biti pušten u kućni pritvor. Sudac je procijenio da 1,6 milijuna eura, koliko su odvjetnici Ronaldinha ponudili, nije dovoljno.

Pročitajte više