"Vidjet ćemo ove sezone je li Kalinić bio dobar posao za Blackburn"

NIKOLA KALINIĆ mogao bi se u ovoj sezoni potvrditi kao pojačanje za Blackburn, mišljenje je nekadašnjeg nogometaša Roversa Paula Warhursta o hrvatskom reprezentativnom napadaču.

Kalinić je u Blackburn stigao prošlo ljeto iz Hajduka, a u prvoj je sezoni, u 26 premijerligaških nastupa, postigao samo dva pogotka. Još je četiri dodao u Carling Cupu te jedan u FA Cupu.

Warhurst vjeruje da će se nakon sezone prilagodbe na engleski nogomet Kalinić pokazati pravom kupovinom Sama Allardycea.

"Vidjet ćemo ove sezone je li se radilo o dobrom poslu ili ne. Na koncu, napadačima se sudi po golovima. Ako ih bude postizao, ulaganje šest milijuna funti će se pokazati jeftinim jer svi znamo da se danas za tu cijenu rijetko mogu kupiti napadači koji zabijaju. Kalinić je već pokazao da je dobar igrač, ali mora se još dokazati", rekao je Warhurst za Lancashire Telegraph.

"Nikola je prošle sezone pokazao naznake onoga što može, ali budimo pošteni, potrebno je vrijeme za prilagodbu na Premierligu. Stranim igračima je i u prošlosti trebalo vremena da pokažu da su dobre kupovine. Neki drugi su potvrdili da se kocka nije isplatila. Samo će vrijeme pokazati u kojoj će kategoriji biti Kalinić."

"Bio sam u Boltonu kad je Allardyce doveo Ivana Campa, Fredija Bobica i Jay-Jaya Okochu. Svima je trebalo vremena da potvrde da su dobri igrači. Sjećam se kako se Jaj-Jay mučio u početku, svi su sumnjali u njega, a na kraju je postao legenda Boltona. Pogledajte i na Svjetskom prvenstvu kakva je razlika u nogometnim kulturama diljem svijeta. Mnoge momčadi igraju sporo, dok je tempo u Premierligi mnogo brži i na to se treba priviknuti.

Uz to, Nikola je mlad igrač, doveden za velik iznos, tako da je na njemu bilo i dosta pritiska. Sada se mora naviknuti na to, a može li? Ne vidim zašto ne."

Pročitajte više