Viduka se nakon SP-a oprašta od reprezentacije

MARK VIDUKA, australski napadač hrvatskih korijena i nekadašnji ljubimac maksimirskih tribina, najavio je svoj konačni oproštaj od reprezentacije koji bi se trebao dogoditi po svršetku nadolazećeg Svjetskog prvenstva.

Kapetan momčadi trofejnog Nizozemca Guusa Hiddinka kao razlog takvoj odluci navodi činjenicu da sve teže podnosi razdvojenost od svoje obitelji, pogotovo od svog malog djeteta.

"Već imam jedno dijete, a drugo je na putu. Jako mi nedostaje obitelj dok sam na putu. Mnogi igrači iz Europe imaju samo tri-četiri sata leta do mjesta okupljanja reprezentacije, kod mene je to puno drugačije i sve teže to podnosim." - kazao je veznjak engleskog Middlesbrougha.

S obzirom da će australska reprezentacija sljedeći nastup na SP-u tražiti preko azijske kvalifikacijske zone, što ujedno znači i veći broj utakmica nego li su odigrali za plasman u Njemačku (zona Oceanije), Viduka je vrlo blizu svoj konačnog zbogom reprezentaciji.

"Igrat ćemo veliki broj utakmica sa sudionicima Azijskog kupa, što znači da bi svaki mjesec iznova morao na put. Treba dobro izvagati razloge za i protiv." - prokomentirao je Viduka.

D.R.

Pročitajte više