Viduka srušio Chelsea, Mourinho bijesan

MARK VIDUKA bio je heroj pobjede nad Chelsea nakon što je u posljednjoj minuti susreta postigao pogodak za prve bodove Middlesbrougha ove sezone u Premiershipu.

Andrij Ševčenko, kojeg je Chelsea platio 30 milijuna funti, postigao je gol u 16. minuti, a Londončani su vodili sve do 80. minute, kada je izjednačio branič Emanuel Pogatetz.

Mark Viduka, koji je u igru ušao u 72. minuti umjesto Mendiete, je preuzeo stvari u svoje ruke te iz blizine svladao Cudicinija i donio prvu pobjedu momčadi s Riversidea ove sezone.

Trener Middlesbrougha Gareth Southgate bio je oduševljen svojim napadačem, kojeg je kao "jockera" uveo s klupe. Tvrdi kako mu je bilo iznimno teško objasniti kapetanu australske reprezentacije da će morati sjesti među rezerve.

"Viduka je igrač s vrhunskim kvalitetama i pokazao je kako ima odličan karakter. Kada sam mu rekao da neće igrati od prve minute nije se niti najmanje naljutio. No, kada je ušao u igru, promijenio je sve i donio nam pobjedu." - kazao je Southgate nakon susreta.

Njegov suparnik, trener Chelsea Jose Mourinho bio je vrlo ljut nakon utakmice, te nezadovoljan jer je njegova momčad propustila osvojiti sva tri boda u samo deset minuta.

"Loše smo igrali, bili prepasivni. Bilo je lako pobijediti, jer vodili smo 1:0, a suparnik je bio loš. Ovo je samo još jedan primjer kako ne treba igrati." - tvrdi Mourinho.

Nakon odigrana prva dva kola Premiershipa Chelsea je na sedmom mjestu, dok je vodeći Manchester United koji jedini ima obje pobjede. Vidukin Middlesbrough je na devetom mjestu.

Početni sastavi:

Middlesbrough:
Schwarzer, Davies, Riggott, Pogatetz, Taylor, Parnaby, Mendieta, Boateng, Rochemback, Downing, Yakubu

Chelsea:
Cudicini, Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Terry, Bridge, Essien, Makelele, Lampard, Ševčenko, Drogba, Kalou

S.H.

Pročitajte više