Vikend derbija: Kadrovi koje niste smjeli propustiti

IZA NAS je nedjelja u kojoj ste vjerojatno svoje bolje polovice poslali na pilates ili u šoping i zavalili se na kauč, naoružani svim potrebnim rekvizitima za sportsko popodne. Prvi preduvjet za to bio je, jasno, da posjedujete preplatu na strane tv kanale. Oni koji su ipak propustili vikend nogometnih derbija, donosimo pregled najzanimljivijih trenutaka.

Počelo je ranim ogledom PSV-a i Ajaxa, koji nam je bio zanimljiv i zbog nadolazećih ogleda Kopljanika s Dinamom u skupini Lige prvaka. Ajax je iščupao bod, iako su dva puta gubili, a zabilježili smo imena De Boerovih pojačanja; Kolbeinna Sigthorssona i Dmitrija Buljikina.

Vratar PSV-a, Poljak Przemyslaw Tyton, ostao je bez svijesti nakon udarca suigrača, a koliko je ozljeda teška, saznat ćemo nakon detaljnih pregleda. 


U Engleskoj smo uživali u Tottenhamovog demoliranju Liverpoola (4:0) i sjajnom izdanju Luke Modrića, koji je zabio golčinu sa 20 metara. Niko Kranjčar morao je iz igre izaći nakon 45 minuta zbog ozljede tetive koljena, a Harry Redknapp nešto lošiji start sezone objasnio je stresom zbog neizvjesne budućnosti Luke Modrića.


Na Old Traffordu United je svladao Chelsea 3:1, makar nije dominirao kako to sugerira rezultat.

szólj hozzá: Manchester United 3-1 Chelsea

Zadivio nas je pogodak Nanija, ali i nevjerojatni promašaj Fernanda Torresa iz 84. minute. Makar je nakon 24 utakmice zabio svoj drugi pogodak za Chelsea, Torres je s pet metara uspio promašiti praznu mrežu. Engleski kroničari promašaj su već nazvali jednim od najvećih u povijesti Premiershipa.


szólj hozzá: Ma3-1Ch[Matchhighlight.com]Tor

Uz Luku Modrića, razlog za zadovoljstvo bio je i Nikica Jelavić koji je ovacijama ispraćen s travnjaka u 396. Old Firmu. Rangersi su na Ibroxu svladali Celtic 4:2, a Jelavić je glavom zabio pogodak za izjednačenje u 55. minuti nakon ubacivanja Kylea Laffertyja iz kornera.


Bayern je nastavio dominaciju; U Gelsenkirchenu je svladao Schalke 2:0 pogocima Petersena i Muellera.

U talijanskoj ligi Milan je prosuo bodove u Napoliju. Cavani je hat - trikom otpratio rossonere doma, dok je počasni pogodak za goste postigao Aquilani.

Dinamov sljedeći protivnik u Ligi prvaka Lyon s lakoćom je slavio u derbiju protiv Marseillea. Gomis i Bastos najavili su Kruni Jurčić da opuštanja na Gerlandu biti neće.

Pročitajte više