Vikend hrvatskih protivnika u Kupu UEFA

DINAMOV protivnik MTK odigrao je 1:1 s drugoplasiranim Videotonom, Debrecen je u gostima pobijedio Békéscsab, Grasshoppers je izgubio na domaćem terenu, a Kamenov protivnik Schalke remizirao je s Eintrachtom.

U mađarskom prvenstvu i dalje je vodeći MTK s 14 bodova, koliko ima i drugoplasirani Balaton. Strijelac za MTK bio je Zabos u 58. minuti. Domaćini su izjednačili samo 3 kasnije pogotkom Medveda. Jedan od najboljih strijelaca mađarskog prvenstva je MTK-ov napadač Silva s četiri pogotka.

Protivnik Varteksa, Debrecen nalazi se na trećem mjestu mađarske lige s 13 bodova. Posljednji susret odigrao je u gostima protiv Békéscsaba pobijedivši domaćine 2:1. Dvostruki strijelac za Debrecen bio je Bajzat koji se u susretu protiv Varteksa nije upisao u strijelce.

Hajdukov protivnik Grasshoppers i četvrtu je utakmicu zaredom izgubio u domaćem prvenstvu. Bolji od Grasshoppersa bili su igrači Aaraua i to s 2:1. Grasshoppers se nalazi na 8. mjestu švicarskog prvenstva (od 10. klubova).

Najveće iznenađenje u Kupu UEFA priredio nam je Kamen Ingrad remiziravši sa Schalkeom. Da su Nijemci u lošoj formi pokazuju njihovi rezultati u Bundesligi. Schalke i dalje ne zna za pobjedu: ubilježili su tek jednu pobjeda u 6. kola.

Ovaj put je Eintracht, koji se nalazi na 15. mjestu Bundeslige, u gostima izvukao remi. Schalke se nalazi na 12. mjestu Bundeslige.

Pročitajte više