Villareal nokautirao Barcu na Camp Nou!

NOGOMETAŠI Barcelone poraženi su od Villareala 2:1 u derbiju, a ujedno i u posljednjoj utakmici 27. kola španjolske Primere.

Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su Barcelona i Villareal na Camp Nou. Domaćini su hvatali pobjedu kako bi ponovo uhvatili priključak s Realom i smanjili zaostatak na pet bodova, ali gosti iz Villareala mislili su drukčije te je zaostatak sada velikih osam bodova.

Prvi pogodak Villareal je postigao iz jedanaesterca u 31. minuti. Barcelonin vratar Victor Valdes srušio je Meksikanca Guillerma Franca u šesnaestercu, nakon čega je Senna bio siguran izvođač s bijele točke. Senna je pucao visoko u lijevi gornji kut, što je bilo neobranjivo za Valdesa.

Barça je izjednačila u 67. minuti pogotkom Xavija s nekih jedanaest metara , koji je pogodio lijevi donji kut vratara Lopeza. Xaviju je za pogodak asistirao Andres Iniesta. Pobjednički gol za Villareal pao je nakon jako lijepe akcije. Na lijevoj strani u šesnaestercu dobro je proigran Sebastian Eguren, koji je povratnom loptom u sredini uposlio Jona Dahla Tomassona. Dancu iz neposredne blizine nije bilo teško pogoditi mrežu. U devedesetoj minuti utakmice Ronaldinho je iz jednog slobodnog udarca s nekih 25 metara pogodio spoj vratnice i prečke, što je bila najveća prilika za izjednačenje Barce do kraja.

Ovo je drugi poraz Barcelone na domaćem terenu ove sezone u Primeri, prvi su doživjeli od Real Madrida 23. prosinca prošle godine. 

Primera, 27. kolo:

Barcelona - Villareal 1:2 (Xavi 67 / Senna 31-11m, Tomasson 81)

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više