Vinkovački nogometaš umro na utakmici zbog zastoja rada srca

UZROK smrti Vinkovčanina Tomislava Bartulovića (1980), koji je sinoć oko 22 sata iznenada preminuo dok je na mjestu vratara igrao za ekipu "Merdijana" na tradicionalnom malonogometnom truniru vinkovačke HVIDR-e, jest zastoj rada srca, rekao je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Miroslav Janić.

Tijekom sinoćnje nogometne utakmice u sportskoj dvorani osnovne škole Antuna Gustava Matoša u vinkovačkoj gradskoj četvrti Lapovci 24-godišnji Tomislav Bartulović u jednom je trenutku kleknuo i pao na pod.

Došla je ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Vinkovci, koja je nakon pokušaja reanimacije, utvrdila smrt.

Obdukcija, koja je danas obavljena na Odjelu patologije vinkovačke Opće bolnice potvrdila je da je Tomislav Bartulović preminuo uslijed zastoja rada srca, rekao je Janić.

Udruga HVIDR-a Vinkovci, kao organizator malonogometnog turnira, tijekom čijeg je održavanja preminuo Tomislav Bartulović, priopćila je danas kako je turnir prekinut.

Predsjedništvo Udruge izrazilo je sućut obitelji preminulog vratara "Merdijana" te odlučilo, uz potporu ekipa koje su sudjelovale na turniru, da nagradni fond turnira u iznosu 25.000 kuna dodijeli obitelji pokojnog Bartulovića.

Pročitajte više