COMMUNITY SHIELD

Virgil van Dijk predriblan je nakon više od godinu dana

Screenshot: Twitter

MANCHESTER CITY sinoć je nakon izvođenja kaznenih udaraca s 5:4 pobijedio Liverpool i osvojio Community Shield te tako novu sezonu započeo osvajanjem trofeja. 

Regularni dio utakmice završio je rezultatom 1:1. City je poveo u 12. minuti golom Raheema Sterlinga, a izjednačio je Joel Matip u 77. minuti. Prilikom izvođenja jedanaesteraca od 10 izvođača samo Georginio Wijnaldum nije uspio zabiti i to je bilo dovoljno za pobjedu Cityja. 

Ova utakmica ostat će upamćena i po tome što je na njoj, konačno, nakon 65 utakmica, predriblan Virgil van Dijk. To je za nogom pošlo Brazilcu Gabrielu Jesusu. Posljednji igrač koji je ovo uspio prije Gabriela Jesusa bio je Mikel Merino, a to se dogodilo u ožujku 2018. godine.

Bio je to peti trofej za City u povijesti ovog natjecanja i 28. u Guardiolinoj trenerskoj karijeri. U lov na sljedeći kreće se već 9. kolovoza kada utakmicom Liverpoola i Norwicha počinje Premiership.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Liverpool - Manchester City Rezultati uživo

Pročitajte više