Više od 85 posto Nijemaca za povratak Kuranyja u Elf

KEVIN KURANYI postigao je za Schalke, vodeću momčad Bundeslige, sedamnaest prvenstvenih pogodaka. Trenutačno je prvi strijelac u njemačkom nogometnom prvenstvu.

Zbog slabe forme Lukasa Podolskog i Miroslava Klosea, kao i nedovoljno oporavljenih Marija Gomeza i Stefana Kießlinga, Kuranyi se nameće kao prva opcija Elfa na nadolazećem Svjetskom prvenstvu. Sigurno bi tako i bilo da se 2008. nije dogodio incident koji mu je zatvorio vrata reprezentacije.

Riječ je o kvalifikacijskoj utakmici za Mundijal protiv Rusije koju je Kuranyi propustio zbog mišljenja izbornika Joachima Löwa kako mu za taj susret nije potreban. Kuranyi je s tribina ispratio prvo poluvrijeme, a potom napustio stadion.

Nakon završetka susreta neko vrijeme je vodstvo Njemačkog nogometnog saveza neuspješno pokušavalo doći do njega. Kuranyi je naknadno samo poslao dvojicu prijatelja u hotel u kojem je bila smještena reprezentacija kako bi pokupili njegove osobne stvari. Svoj je potez kasnije obrazložio ljutnjom što nije bio u kadru. Izbornik je potom kazao da ga, dok god je na kormilu reprezentacije, više neće zvati u kadar.

Mišljenje nogometne struke u Njemačkoj je gotovo ujedinjeno, pa su se tako javili mnogi treneri koji ukazuju Löwu na činjenicu da Kuranyi igra u životnoj formi. Da im je Schalkeov napadač potreban u pohodu na naslov svjetskih prvaka, slaže se i velika većina anketiranih u Njemačkoj. Na uzorku od 96.000 ispitanih njih čak 87 posto reklo je "da" povratku Kuranyija u Elf.

Kuranyi je u dresu reprezentacije nastupio 52 puta. Postigao je 19 pogodaka.

Pročitajte više