"VIŠE SAM BRINUO O ŽENAMA RIVALA NEGO O NJIMA" Trener Gremija napravio show

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRVAK Južne Amerike Gremio igrat će u finalu Svjetskog klupskog prvenstva 16. prosinca u Abu Dhabiju protiv boljeg iz ogleda Real - Al Jazira. Brazilska momčad je golom Evertona u polufinalu srušila Pachucu (1:0), a trener Renato Portaluppi briljirao je na pressici poslije velikog uspjeha.

"Ovo što sam postigao u Gremiju je za pamćenje. Zaslužujem barem spomenik! Jednog dana ću voditi Brazil, siguran sam. Volio bih vidjeti Mourinha i Guardiolu kako vode momčadi koje sam ja trenirao", započeo je svoj show Portaluppi.

Trener Gremija je tijekom igračke karijere bio napadač, a igrao je praktički za sve brazilske ekipe. Jedino je sezonu 1988/89 proveo u Romi...

"Ma Serie A vam je presmiješno prvenstvo. Najgore mi je bilo vrijeme provedeno u Romi, svi su bili protiv mene i nisu mi htjeli dati loptu. A najgori je bio Giuseppe Giannini, uništio me u Romi. Iskreno, više sam brinuo o ženama braniča protiv kojih sam igrao, nego o njima. Pa spavao sam s pet tisuća žena", ispalio je raspoloženi Portaluppi, koji se dotaknuo i Cristiana Ronalda...
 
"Ronaldo najbolji nogometaš u povijesti? Pa ja sam bio bolji tehničar od njega i pobijedit ćemo Real u finalu", zaključio je strateg Gremija. 

 
Odmah je na njegove navode reagirao legendarni kapetan Rome Giannini, koji je dodatno otkrio avanturu Brazilca u Rimu. 
"Nikada nisam imao problema s Portaluppijem. Sjećam se samo da na jednoj utakmici smo primili gol, a on se nije htio vratiti u obranu. Odgovorio mi je da je on napadač, da nema što tražiti u obrani. Bio je dobar tip, samo se znao naljutiti kada bi trebalo trčati u obranu. U mojih 16 godina koje sam proveo u Romi, nikada nisam imao suigrača koji je na jutarnje treninge dolazio pijan . Trener Liedholm ga je uvijek poslao doma, kako ga ne bi uočili novinari. No,u to vrijeme jedini sam ga ja branio, jer mi je to bila dužnost kao kapetanu Rome", naglasio je Giannini. 
 

Pročitajte više