Višnjik i službeno dobio ime Krešimira Ćosića

NA DANAŠNJOJ sjednici zadarskog Gradskog vijeća jednoglasnom je odlukom potvrđeno ono što se već odavno zna - dvorana na Višnjiku dobila je ime velikana zadarske košarke i hrvatskog sporta Krešimira Ćosića.

Gradsko je vijeće danas samo potvrdilo prijedlog koji su jučer dobili od Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova i javnih poduzeća u Gradu Zadru. Odbor je na sinoćnoj sjednici jednoglasno predložio da se dvorana na Višnjiku nazove prema pokojnom Kreši Ćosiću, "znamenitom zadarskom, hrvatskom, europskom i svjetskom košarkašu i sportašu".

Krešo Ćosić je rođen 1948. godine u Zagrebu, ali veći dio života proveo je u Zadru gdje je počeo svoju bogatu sportsku karijeru tijekom koje je igrao za Zadar i Cibonu, ali i brojne europske klubove, a nastupao je i u SAD-u gdje je također ostavio velik trag. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 303 puta, dvaput je bio proglašen najboljim igračem Europskog prvenstva, osvojio je šest državnih klupskih prvenstava, četiri košarkaška kupa i reprezentativno zlato na Olimpijskim igrama. Preminuo je 1995. godine u Baltimoreu, a godinu dana kasnije uvršten je u košarkašku Kuću slavnih.

P.V.
Foto: eZadar

Pročitajte više