Vitalij Kličko okončao karijeru

SVJETSKI prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji ukrajinski boksač Vitalij Kličko danas je objavio kako je zbog ozljede desnog koljena odlučio okončati karijeru.

"Teško sam se odlučio na ovaj korak, ali ozljeda koljena je tako teška da je to jedini izlaz. Odlazim iz profesionalnog boksa i bolje je da sam to učinio dok sam na vrhu", izjavio je 34-godšnji Kličko, koji je u utorak u SAD-u operirao problematično koljeno.

Liječnik koji ga je operirao dr. Neal Elattrache kazao je kako je Kličkovo koljeno previše nestabilno. "Riječ je o vrlo teškoj ozljedi, koljeno je previše nestabilno i Kličko nije u stanju boksati", rekao je dr. Elattrache.

Kličko je tijekom posljednjih pet godina konstantno imao problema s ozljedama. Čak je pet puta bio na operacijama, a posljednja dva puta ove godine. Prvo je u travnju operirao leđa, a sada i desno koljeno.

Ukrajinac je ove godine trebao braniti naslov svjetskog prvaka protiv Amerikanca Hasima Rahmana, ali je zbog Kličkovih ozljeda meč tri puta odgađan. Na kraju je utvrđeno da će se dvoboj održati 12. studenoga. No, Kličko je na treningu ozlijedio koljeno i meč je ponovno otkazan.

Vitalij Kličko je tijekom boksačke karijere ubilježio 35 pobjeda i 2 poraza. Naslov svjetskog prvaka po WBC verziji osvojio je u travnju 2004., kada je tehničkim nokautom u osmoj rundi pobijedio Corriea Sandersa. Jedina dva poraza doživio je od bivšeg svjetskog prvaka Lennoxa Lewisa (2003.) i Chrisa Byrda (2000.).

Pročitajte više