Vitalij Kličko: Želimo sve naslove u obitelji

UKRAJINAC Vitalij Kličko vraća se nakon 4 godine u ring. U subotu će se u Berlinu boriti protiv Nigerijca Samuela Petera za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji.

Vitalij Kličko u ring se vraća nakon gotovo četiri godine. Posljednji je put nastupio 11. prosinca 2004. godine svladavši Britanca Dannyja Williamsa u Las Vegasu. Sljedeće godine je predao naslov zbog ozljede ligamenta desnog koljena. Objavio je povlačenje i posvetio se političkoj karijeri. Vodio je neuspješnu kampanju za gradonačelnika Kijeva.

"Ozljeda je stvar prošlosti. Uopće me ne brine hoćete li u ringu vidjeti starog ili novog Vitalija Klička. U vrhunskoj sam formi i spreman za borbu, bez ikakve dvojbe".

Vitalij Kličko je u karijeri upisao 35 pobjeda i 2 poraza. Kaže da mu je jedan od velikih motiva za povratak bila misao vodilja o vladavini njegove obitelji u teškoj kategoriji. Mlađi brat Vladimir Kličko je svjetski prvak po IBF, WBO i IBO verzijama…

"Uvijek smo imali san da istovremeno budemo svjetski prvaci u teškoj kategoriji i da držimo sve naslove. Ja svoj naslov nisam izgubio u ringu. Morao sam ga predati zbog ozljede, a sada ga želim nazad! Borva protiv Petera bit će istinska poslastica između dva šampiona. Nitko ne može znati kako će taj meč završiti", zaključio je 37 godišnji Vitalij.

Njegov 10 godina mlađi protivnik Samuel Peter jedini je dosadašnji poraz u karijeri, uz 30 pobjeda, pretrpio od Vladimira Klička! Peter se za dvoboj protiv Vitalija pripremao trenirajući pet tjedana u Njemačkoj. Njegov je plan pobijediti Vitalija, kako bi izborio mogućnost za novu borbu protiv mlađeg brata Vladimira!

"Njih dvojica bore se kao roboti. Ja nisam robot, ja sam vješti borac i udarač i spreman sam se još jednom dokazati", izjavio je Peter.

Totalsport
Foto: Index

Pročitajte više