"Vitalni starci" odgovorili Bišćanu

PREDSJEDNIK HNS-a Vlatko Marković i bivši izbornik Otto Barić, koje je Igor Bišćan u svom prvom razgovoru s novinarima nakon tri i pol godine šutnje ironično nazvao "vitalnim 70-godišnjacima" koji su upropastili hrvatski nogomet, burno su reagirali na Bišćanove riječi.

Igor je u razgovoru za Sportske novosti posebno kritizirao Vlatka Markovića, te ga nazvao licemjerom koji je privatizirao reprezentaciju te bezrazložno "pljuvao" po njemu i njegovoj obitelji u medijima.

PredsjednikHNS-a je reagirajući na Igorov intervju kazao da je Bišćan u razgovoru za Sportske novosti "otkrio koji je intelekt".

Iako je Bišćan demantirao da je kazao bilo što loše o ostalim reprezentativcima, Marković je ponovio tvrdnje koje su sportski novinari često spominjali, ali kao neslužbene informacije: "Poslije bijega iz reprezentacije Bišćan je optužio svoje suigrače, kolege i prijatelje da su "Bosanci", kartaši i kockari, izmislivši da im trener ništa ne može, te da rade što hoće."

Bivši izbornik Otto Barić se unatoč činjenici da bi njegove izjave o Bišćanu u zadnje tri i pol godine napunile nekoliko duplerica, začudio zašto ga Bišćan uopće proziva.

"Tada uopće nisam znao za njegove prethodne nesuglasice sa Savezom, Zorislavom Srebrićem, niti mi je on o tome govorio." - kazao je Barić, pa dodao kako "nikada nijednom riječju nije obećao Bišćanu da će grati".

Igora je Barić opisao kao "malo povučenog dečka", koji je na pripremana uglavnom šutio, te dodao da bi ga netko od njegovih suradnika sigurno odmah obavijestio da je Bišćan napustio pripreme pred očima reprezentativaca i djelatnika Saveza.

"Mi smo na dan utakmice s Bugarima u 9:30 imali sastanak i čekali smo gospodina deset minuta. Poslao sam masere u sobu po njega i oni su mi rekli da ga nema." - kazao je "Her Otto".

"Mogao mi je i njegov cimer Dario Šimić reći to na jutarnjem sastanku, ali je prešutio. Nema veze, to sad nije važno, važno je da je Igor postupio djetinjasto i nekorektno." - zaključio je Barić.

Pročitajte više