UFC

Vjeruje da je Isus agent Mossada, sad je izašao iz zatvora i vraća se u oktogon

Screenshot: Twitter

OVE nedjelje na UFC-u 244 bit će održana borba za "najvećeg gangstera u ringu" između Jorgea Masvidala i Natea Diaza.

Iz zatvora izlazi i svoj povratak u oktogon planira Vjačeslav Datšik (42), jedan od najživopisnijih likova iz svijeta slobodne borbe. Čovjek je to čija su ga uvjerenja obilježila puno više nego njegova djela u ringu.

Datšik tvrdi da je on "crveni Tarzan i sin slavenskog boga Peruna", a također tvrdi i da je Isus Krist bio Mossadov agent. U MMA karijeru krenuo je senzacionalno, nokautom nad bivšim prvakom UFC-ove teške kategorije Andrejom Arlovskim.

Ipak, njegova je karijera vrlo brzo krenula u lošem smjeru zbog psihičkih problema i životnih uvjerenja. Već 2004. premjestio se iz slobodne borbe u kickboxing, a dvije je godine kasnije proglašen mrtvim.

Mislilo se da je mrtav

Vjerovalo se da je 2006. poginuo u nesreći vlaka, a onda je uhićen zbog pokušaja pljačke u Sankt-Peterburgu pa je otkriveno da je ipak živ. Umjesto u bolnicu poslan je u psihijatrijsku ustanovu, gdje mu je utvrđena šizofrenija.

U toj ustanovi je, navodno, golim rukama slomio zaštitnu ogradu i pobjegao. Nakon toga je naoružan uletio u imigracijski ured u Oslu gdje je rekao da je on "bijeli ratnik". Predao je svoje oružje i premješten je u norveški zatvor, gdje je dokazano da mu je dijagnoza falsificirana. 

Navodio je kako su mu Rusi dok je ondje bio pritvoren stavljali elektrode na genitalije, a jedno vrijeme proveo je i u samici. U ožujku je izašao iz zatvora i borio se protiv tridesetak kila lakšeg borca Artema Tartasova,  od kojeg je izgubio diskvalifikacijom. Sada čeka novog protivnika. 

Pročitajte više