Vlade Divac želi Hezonju

Foto:  Hina
 
HRVATSKI košarkaš Mario Hezonja broji zadnje dane na Floridi. Nakon provedene dvije sezone u dresu Orlanda Magica 22-godišnji Dubrovčanin napušta klub.
 
Naime, trener Orlanda Frank Vogel više ne računa na usluge hrvatskog košarkaša. Vogel i Orlando donijeli su odluku da neće iskoristiti opciju četvrte godine ugovora, koja bi Hezonji donijela više od pet milijuna dolara.
 
Peti izbor drafta iz 2015. godine u potrazi je za novim klubom u kojem će nastaviti svoju NBA karijeru. Najviše interesa za dovođenje Hezonje pokazali su Sacramento Kingsi, čiji je glavni čovjek za dovođenje igrača u klub bivši srpski košarkaš i NBA zvijezda Vlade Divac. Navodno su klubovi u kontaktu. Vlade je Orlandu ponudio Malachija Richardsona i drugi izbor na draftu 2018., ali posao još nije dogovoren.
 
Za bivšeg igrača Zagreba i Barcelone interes su pokazali New York Knicksi i Oklahoma. No, ostaje mogućnost da Hezonja do kraja ove sezone ipak ostane u Orlandu te bi nakon toga postao slobodan igrač i mogao bi preseliti u bilo koji klub bez odštete.

Hezonja je bio na popisu bivšeg hrvatskog izbornika Ace Petrovića za ovogodišnji Eurobasket, ali je ipak odlučio propustiti prvenstvo kako bi se što bolje pripremio i izborio za minutažu u novoj sezoni. 
 

Pročitajte više