Vlak: Pobjedom smo vratili sampouzdanje

DINAMO unatoč pobjedi nad trećeplasiranim Slaven Belupom nije posebno impresionirao. No, za Modre je najvažnije da su upisali tri boda i tako ostali Hajduku za petama.

"Imali smo psihološki jako tešku utakmicu. Bili smo u grču i to se odrazilo na igru koja je samo na trenutke bila onakva kakvu smo priželjkivali. No najvažnije da smo pobijedili i vratili se na bod zaostatka od Hajduka", rekao je trener Marijan Vlak.

Skok Sammira u 18. minuti bio je dovoljan za slavlje pred dvije tisuće gledatelja na Maksimiru. Dinamo sljedeće kolo igra protiv Osijeka, no Vlak nije mogao ne osvrnuti se na vječitog rivala.

"Pobjeda nam je vratila poljuljano samopouzdanje koje smo izgubili nakon Hajduka. Nismo odigrali našu najbolju utakmicu, protivnik je bio dobar, ali ipak mislim da smo zasluženo slavili. Ima još mnogi utakmica do kraj, moguće je da stignemo Hajduk, vjerujemo da će oni kiksati jer ima još dosta do kraja prvenstva. No, moramo pobjeđivati želimo li preuzeti prvo mjesto."

Osim gola Sammira utakmicu je obilježio i brutalan start Kaje Rogulja na Mariju Mandžukiću pred kraj dvoboja.

"Ne znam ni ja je li riječ o težoj ozljedi. Tek kad vidim Mandžukića znat ću o čemu se radi", kaže Vlak.

Trener Slavena, Mile Petković je priznao kako njegovi igrači nisu pružili ono što se od njih očekivalo.

"Ambicije su bile da se 90 minuta pošteno potrošimo, a mi smo se samo 45 minuta potrošili što nije bilo dovoljno. Momčad Dinama je bila bolja. U prvi dio nismo dobro ušli, u drugom poluvremenu smo sa Posavcem pokušali preuzeti inicijativu na sredini terena, ali nismo uspjeli.", rekao je Petković.

M.Pa.
Foto: Index, Foto: Nenad Dugi/Goran Mehkek (Cropix)

Pročitajte više