Vlašić debitirao za Everton

Foto: Screenshot

RONALD Koeman rekao je u najavi utakmice protiv Tottenhama da će Nikola Vlašić biti u konkurenciji za sastav. Nije bilo realno očekivati da će biti u početnoj jedanaestorici, no Niksi je upisao prve minute za Everton nakon prelaska iz Hajduka zadnjeg dana prijelaznog roka za 8,7 milijuna eura.


Vlašić je u igru ušao u 80. minuti umjesto slabog Idrisse Gueyea i tako barem nakratko prvi put osjetio Premiership. Imao je jedan dobar ubačaj s krila u šesnaesterac, ali puno više nije ni mogao odigrati jer je utakmica već ionako bila "mrtva" budući da su Spursi vodili 3:0 što je bio i konačni rezultat.


Očekivalo se puno neizvjesniji susret, ali Tottenham je potpuno nadigrao i pregazio Everton. Nakon tri utakmice posta, dva gola zabio je Harry Kane, a posebno impresivan bio je prvi u 28. minuti. Namjerno ili ne, engleski reprezentativac je fantastično pogodio s 20 metara u suprotni Pickfordov kut, iako se na usporenoj snimci činilo kao da je Kane ipak centrirao, a ne pucao po golu.

 


Na 2:0 je do poluvremena povisio Christian Eriksen, a Kane je u prvoj minuti nastavka postavio konačnih 3:0.

Nije Everton toliko loše ni odigrao, koliko su Spursi danas bili fantastični. Momčad Mauricija Pochettina imat će puno toga za reći i ove sezone, a ako će ovako igrati može ih se smatrati jednim od favorita za titulu.

 
Everton, koji je u momčad uložio 160 milijuna eura, osvojio je samo četiri boda u prva četiri kola i trenutačno je na 15. mjestu s tendencijom daljnjeg pada pobijedi li sutra Newcastle Swansea.

Sljedeću priliku za nastup Nikola Vlašić će imati u četvrtak kad Everton gostuje kod Atalante u 1. kolu Europske lige. Prema nekim najavama, mogao bi zaigrati od prve minute.

Premiership, 4. kolo:

Everton - Tottenham 0:3 (Kane 28', 46', Eriksen 42')

Pročitajte više