HRVATSKI NOGOMETAŠI

Vlašić je ponovno pokazao da je prerastao CSKA

Foto: EPA

VEĆ mjesecima nema nikakve dileme - Nikola Vlašić najbolji je igrač CSKA Moskve. Hrvatski veznjak je motor momčadi kod kojeg počinju sve akcije ruskog velikana, a to je dokazao i u Europa ligi.

Njegova momčad nije se proslavila u Europi, kao nositelj je u grupi K s Dinamom, Feyenoordom i Wolfsbergom osvojila samo tri boda u pet kola i ispala iz natjecanja kolo prije kraja. 

Vlašić ima razloga za veselje

Bez obzira na to što je CSKA jučer ponovno doživio debakl kad je na domaćem travnjaku s 0:1 poražen od malenog austrijskog Wolfsberga nakon eurogola hrvatskog napadača Darija Vizingera, Vlašić ima razloga za veselje.

U sivilu ruske momčadi on se isticao kao svijetla točka pa je tako protiv Austrijanaca uputio četiri ključna dodavanja, imao 5 od 8 uspješnih driblinga te predvodio momčad po broju ulazaka u posljednju trećinu i po postotku uspješnosti dodavanja u tom dijelu terena.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kada se pogleda njegova mapa kretanja na susretu s austrijskom momčadi, jasno se može vidjeti kako je većinu utakmice proveo igrajući na suparničkoj polovici, točnije u 30 metara od gola protivnika. 

Sjajan je bio u svih pet utakmica

Da Vlašić briljira u Europi, vidjeli smo još kada je u prvom kolu CSKA igrao protiv Dinama. Bivši igrač Hajduka bio je najopasniji igrač svoje momčadi, a slično je bilo i u svim ostalim utakmicama u Europa ligi. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Bazična statistika golova i asistencija ne prikazuje Vlašićevu dominaciju, ali kad se pogleda dublje u njegovih pet utakmica Europske lige, vidi se jasan uzorak sjajnih partija. 

Nikola Vlašić osvaja više od pola svih duela u koje ulazi, a može se pohvaliti i da čak 81% driblinga koje pokuša izvesti i uspije realizirati. To je postotak kojeg se ne bi posramili ni najbolji dribleri svijeta.

Ostali ga ne mogu pratiti

Kao i kad je u pitanju utakmica s Wolfsbergom, Vlašić prednjači po broju ključnih dodavanja i po ulascima u posljednju trećinu kada je u pitanju njegova momčad.

Hrvatski veznjak pokazao je da je opravdano glavni igrač CSKA, ali i da je prerastao ruskog velikana jer bez obzira na to što on briljira, ostatak momčadi to ne može pratiti i to se vidi na bodovnom kontu u Europa ligi. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više