hrvatska reprezentacija

Vlašić nakon godinu dana napušta West Ham radi Svjetskog prvenstva?

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

NIKOLA VLAŠIĆ će od prve minute predvoditi napad hrvatske reprezentacije u današnjoj utakmici protiv Bugarske. Ofenzivac West Hama u subotu protiv Slovenije (1:1) dobio je samo 17 minuta i očito je izgubio mjesto u prvih 11 Dalićeve momčadi.

"Oduševio me je na treningu. Pun je energije, svjestan je svoje situacije. Razgovarao sam s njim, rekao je da je spreman boriti se", komentirao je hrvatski izbornik Dalić u razgovoru s novinarima u Dohi i otkrio da bi Vlašić u sljedećem prijelaznom roku mogao napustiti West Ham.

"Spreman je ako treba i otići na posudbu iz West Hama samo da igra te da na Svjetsko prvenstvo dođe u pravoj formi. Stigao je u klub koji ga je htio, tražio i platio, ali mu Moyesov stil igre ne odgovara."

Jedan gol i mala minutaža u Premier ligi

Vlašić je kao najbolji igrač ruske lige stigao u West Ham prošlog ljeta za 30 milijuna eura, ali se u Londonu nije snašao. Skupio je 1228 minuta i zabio samo jedan gol. U Premier ligi je odigrao tek 449 minuta, a u posljednja dva mjeseca u prvih 11 West Hama u najjačoj engleskoj ligi bio je samo jednom.

Od 2019. godine je Vlašić najčešće imao mjesto u prvoj momčadi u hrvatskoj reprezentaciji, ali je ove sezone Lovro Majer dobio prednost nad njim. Sada Vlašić, budući da se Svjetsko prvenstvo igra krajem godine, može promijeniti klub i u novom okruženju pokušati izboriti veću minutažu u Kataru.

Pročitajte više