HRVATSKA REPREZENTACIJA

Vlašić nije počeo protiv Engleza, evo što je poručio Daliću

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKU u petak od 18 sati očekuje utakmica drugog kola skupine D Europskog prvenstva protiv Češke u Glasgowu.

U Rovinju je pred novinare najprije izašao Vedran Ćorluka, koji je rekao kako oni koji nisu tu za momčad mogu ići igrati tenis.

Nakon njega pred novinare je izašao i Nikola Vlašić. Dio javnosti i struke pitao se zašto nije dobio više od 20 minuta u porazu od Engleske, posebno s obzirom na to da Hrvatska ima velike probleme u napadu i da se on nameće kao jedno od rješenja.

"Ja sam spreman, osjećam se dobro i na raspolaganju sam. Vidjet ćemo hoće li mi izbornik dati šansu, ali moje stanje nije upitno", rekao je Vlašić pa se osvrnuo na susret između Češke i Škotske: "Utakmica je bila odlična, stalno su se izmjenjivale šanse i periodi dominacije. Idemo utakmicu po utakmicu, sad je u fokusu Češka, uopće ne razmišljamo o Škotskoj."

Upitan o atmosferi odgovorio je: "Znamo koliko Hrvatima sve ovo znači i koliko vole reprezentaciju. Kada izgubimo, to je odmah katastrofa i utječe na cijelu atmosferu, ali vjerujem da ćemo se vratiti na najbolji mogući način.

Mislim da će biti jako teško. Mogu ja reći da ćemo mi dominirati, no to ovisi i o njima, mogu oni imati čudo dan i dominirati protiv nas. Nadam se da ćemo ipak mi biti ti koji će uzeti bodove", zaključio je o idućem hrvatskom suparniku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više