VLAŠIĆ PREKOBROJAN U EVERTONU Čeka li ga sudbina Liverpoolovog Srbina?

Foto: Getty Images / Guliver Image

ZA SAMO pet mjeseci mnogo se toga promijenilo u Evertonu. Kultni engleski klub potrošio je golem novac tijekom ljeta na pojačanja, vratio Wayne Rooneyja na Goodison nakon 13 godina, a krajem kolovoza stigao je i Nikola Vlašić iz Hajduka za 11,3 milijuna eura.

Međutim, momčad je loše igrala, porazi su postali sve češći, pa je trener Ronald Koeman, koji je i želio hrvatskog igrača, morao napustiti grad Beatlesa. 

Nedavno je na njegovo mjesto stigao Sam Allardyce, a Everton je u zimskom prijelaznom roku potrošio dodatnih 55 milijuna eura. Za turskog napadača Cenka Tosuna klub je platio 30 milijuna Bešiktašu, a Arsenalu za Thea Walcotta 25 milijuna eura. 

Dolazak engleskog reprezentativca na Goodison ozbiljno je doveo u pitanje budućnost Vlašića u plavom dresu, barem do kraja sezone. Mladi 20-godišnji Splićanin je do sada odigrao 15 utakmica te zabio dva gola uz jednu asistenciju. 

No nakon uspona s dna ljestvice, Everton je ponovno upao u crnu rupu te u posljednjih šest utakmica ne zna za pobjedu, uz dva remija i četiri vezana poraza. Trenutačno drži deveto mjesto, ali Allardyce želi spremiti momčad za sljedeću sezonu i napad na Europu. 

Zato je veliko pitanje što bivši engleski izbornik planira s Vlašićem, koji sada ima još veću konkurenciju. Naravno, tu je opcija posudbe do kraja sezone, kako bi Vlašić imao više utakmica u nogama, pa do kraja prijelaznog roka nije isključen scenarij sličan onom gradskog rivala Liverpoola koji je na posudbu u Cardiff poslao "srpskog Gerrarda" Marka Grujića, kako ne bi sjedio na klupi kod Jurgena Kloppa. 

Hoće li Vlašić na kraju ostati i pokušati se izboriti za mjesto pod suncem ili će uslijediti posudba u neki od otočkih klubova, doznat ćemo vrlo brzo. 

 

 

Pročitajte više