EURO ZA MLADE

Vlašićev plan za Francuze: "Opet će nam trebati raspoložen golman"

Foto: Getty Images / Guliver Image

MLADA reprezentacija Hrvatske će, nakon teškog poraza od Rumunjske 1:4, u petak od 21 sat igrati protiv Francuske u drugom kolu Europskog prvenstva do 21 godine.

>>> Mlada Hrvatska bez Brekala i Benkovića: "Možemo parirati Francuzima"

Momčad Nenada Gračana želi popraviti utisak u San Marinu, a utakmicu su najavili Nikola Vlašić i Nikola Katić. 

"Nisam nastupio na nadavnoj prijateljskoj utakmici protiv njih, ali gledao sam je i vidio da smo igrali kompaktnu obranu te da je naš vratar imao nekoliko dobrih obrana. Želimo li izvući dobar rezultat, i ovoga će puta morati biti među najboljim igračima. Francuze pak krasi mnogo kvalitete na krilnim pozicijama", najavio je Vlašić.

On je i službeno postao igrač moskovskog CSKA, s kojim je potpisao ugovor na pet godina. 

"CSKA je pravo mjesto za moj napredak kao igrača i jako dobra odluka za moju daljnju karijeru. Imam odličnog trenera i stručni stožer i mladu momčad. Ne slažem se da mi je nužan bio odlazak u lige Petice, CSKA je odličan poligon i uistinu me želi, što je također odigralo važnu ulogu", poručio je.

Katić je bio opširniji kad je u pitanju važan dvoboj s Francuzima.

"Analizirali smo sa stručnim stožerom i pronašli razloge loše igre. Igrači su međusobno razgovarali, znamo gdje smo griješili i pokušat ćemo smanjiti taj broj pogrešaka. Budemo li ih nastavili raditi, Francuzi će nas kažnjavati još i više nego Rumunji", upozorio je pa nastavio:

"Pokušat ćemo opravdati svoj dolazak na Europsko prvenstvo i ispraviti sve što možemo. Jasno je da Francuska ima posebnu kvalitetu i kadar. Sve smo vidjeli u onoj prijateljskoj utakmici - tada su oko 70. minute uveli sedmoricu ili osmoricu novih igrača i svi su bili jednake kvalitete. Krasi ih odlična distribucija lopte, dolazak s puno igrača u završnicu i znamo što nas čeka."

On je protiv Rumunjske morao nositi masku, ali ju je u jednom trenutku bacio.

"Stanje je dobro, masku sam protiv Rumunjske bacio najviše iz bijesa kada smo primili drugi pogodak. Bilo mi je prvi put da nosim to pomagalo i srećom nisam obnovio ozljedu. Mislim da je više neću koristiti u drugoj utakmici i valjda će ispasti dobro", zaključio je Katić. 

Pročitajte više