ukrajina sport

Vlašićev suigrač poimenice prozvao ruske nogometaše: Sada pokažite muda!

Foto: Profimedia

ANDRIJ JARMOLENKO (32), krilni napadač West Hama i legenda Ukrajine, za koju je odigrao 106 utakmica i postigao 44 gola, žestoko je poimence prozvao niz poznatih ruskih nogometaša zbog šutnje tijekom agresije i okupacije koju njihova zemlja provodi u Ukrajini. 

Bivši igrač Dinama Kijev i Borussije Dortmund, trostruki prvak Ukrajine s Dinamom i četverostruki nogometaš godine u toj zemlji na Instagramu je snimio videoporuku kojom se na ruskom jeziku obraća ruskim nogometašima. Tagirao je Sergeja Ignjaševiča, Alekseja Mirančuka, Vladislava Ignjateva, Georgija Džikiju, Denisa Čeriševa, Ilzata Ahmetova, Artema Dzjubu, Arsena Zaharjana, Andreja Aršavina i Zelimhana Bakaeva.  

"Ja sam Andrij Jarmolenko, reprezentativac Ukrajine. Rođen sam u Rusiji, ali sam odrastao u Ukrajini i smatram se 100 posto Ukrajincem. Imam pitanje za ruske nogometaše: Zašto samo šutite kao šupci dok vaši sunarodnjaci u mojoj zemlji ubijaju ljude, ubijaju žene, ubijaju majke, ubijaju našu djecu? Sve se to događa, ali vi ništa ne govorite na to, ništa ne komentirate...

Molim vas, recite mi što bi se dogodilo kada biste vi svi zajedno, ujedinjeni, pokazali ljudima u vašoj zemlji što se doista događa u mojoj zemlji? Znam puno vas i dosta vas mi je reklo: 'Ne mora biti ovako, ponašanje našeg predsjednika nije u redu...'

Pa onda, s obzirom na to da imate utjecaja na ljude, pokažite to. Molim vas! Znam da neki od vas vole pokazivati da su mudonje pred kamerama. Sada pokažite muda u stvarnom životu. Hvala vam na pažnji. Slava Ukrajini!"

Pročitajte više