Vlasnik Dallas Cowboysa kupio je compLexity Gaming

Foto: Getty Images/Guliver Image

VEĆINSKI vlasnik NFL momčadi Dallas Cowboys Jerry Jones i trgovac nekretninama John Goff postali su većinski vlasnici etablirane američke esport organizacije compLexity Gaming. 

Jedna od najpoznatijih i najstarijih američkih esport organizacija dobila je novog vlasnika. CompLexity Gaming trenutno ne proživljava svoje najbolje dane, a promjena većinskog vlasnika uz svježi dotok kapitala mogla bi biti upravo ono što joj treba kako bi se nastavila boriti na vrlo konkurentnom esport tržištu u Americi. 
 
Novi vlasnik je kontroverzni Jerry Jones u partnerstvu s Johnom Goffom. Jones je od 1989. vlasnik Dallas Cowboysa, a Forbes njegovu vrijednost procjenjuje na 5,6 milijardi dolara. Otkad je on vlasnik Cowboysi su tri puta osvajali Super Bowl, a u kolovozu ove godine Jones je primljen i u Pro Football Hall of Fame. 
 
CompLexity Gaming na službenim stranicama navodi ekipe za samo četiri igre: CS:GO, Dota 2, Hearthstone i Gwent, što je relativno malo ako uzmemo u obzir velike esport organizacije s kojima bi se trebali natjecati. Od 2003., kada su organizaciju osnovali Jason "1" Lake, Paolo Bergantino i Ariel Pereze, do danas, compLexity je osvojio više od 100 turnira. Njihovi timovi u Call of Duty i Dota 2 igrama osvojili su zajedno oko 1,5 milijuna dolara. 
 
Dio novog ugovora podrazumijeva i preseljenje menadžmenta organizacije, kao i CS:GO i Dota 2 timova u Frisco u Texasu gdje je u sklopu sjedišta Dallas Cowboysa već počela gradnja novog operativnog centra i globalnog sjedišta esport organizacije. 
 
Bila bi sjajna priča kada bi se compLexity Gaming vratio u sam vrh američkog esporta jer su jedna od organizacija koje su trasirale put svima ostalima. Toliko stari i tradicionalno bogati brendovi prava su rijetkost u mladoj esport industriji. 
 

Pročitajte više