Vlatka Peras zasad ostaje u Dinamu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

VLATKA PERAS ostaje predsjednica Uprave Dinama, a članovi Uprave ostaju i Darko Podnar i Danijel Tomačić. Nagađalo se da bi oni danas mogli biti smijenjeni, ali to se, barem zasad, nije dogodilo. Na press-konferenciji nakon sjednice IO-a bio je predstojnik ureda predsjednika Sanjin Španović, koji je prenio odluke Izvršnog odbora.

Upitna zakonitost ugovora Vlatke Peras?

"Na petoj sjednici Izvršnog odbora nedavno je donesena odluka da se, nastavno na sklopljeni ugovor s članom Uprave Zvonimirom Manenicom, i ostali ugovori članova Uprave kluba usklade, osobito vezano uz pitanje bonusa, koje je dosad Uprava određivala sama sebi, kao i po pitanju njihovih otpremnina.

Izvršni odbor je smatrao da nije u poslovnom uzusu da otpremnine budu do kraja ugovora, nego da se usklade na šest mjeseci. Dopredsjednik Dubravko Skender je to učinio i o tome izvijestio IO i osigurano je normalno funkcioniranje Uprave", rekao je Španović i nastavio:

"S predsjednicom Uprave nisu vođeni razgovori jer je večer prije planiranog razgovora objavljeno da je protiv nje podignuta optužnica. Iz tog razloga nije odrađen razgovor, već je na današnjoj sjednici IO-a donesena odluka da će g. Skender s Manenicom odrediti odvjetnički ured koji će izraditi pravno mišljenje po pitanju zakonitosti i opravdanosti nastavka rada Vlatke Peras u Dinamu i o zakonitosti i opravdanosti njezine otpremnine.

Članovi Izvršnog odbora će po toj izradi biti obaviješteni odmah. Za to će trebati oko tjedan dana. Potpredsjednik kluba predstavio je i rezultate razgovora s g. Podnarom i g. Tomačićem, ali to je u sferi poslovne tajne."

Jedan od njih dvojice navodno je prihvatio aneks ugovora prema kojemu mu se otpremnina smanjuje s čitavog ugovora na samo šest mjeseci, ali još se ne zna je li na to pristao Darko Podnar ili Danijel Tomačić.

Peras odbila ponudu otpremnine

Podsjetimo, novo Dinamovo vodstvo želi smijeniti prvenstveno Vlatku Peras, koja je dugi niz godina bila osoba od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića, a osobito nakon što je protiv nje podignuta optužnica. Peras prema sadašnjem ugovoru, u slučaju raskida ugovora, ima pravo na otpremninu u iznosu čitavog trajanja ugovora, odnosno oko 300.000 eura.

Peras je ponudu odbila, a klupsko vodstvo traži način da s njom što bezbolnije raskine ugovor. Upravo zato angažiran je odvjetnički ured koji će analizirati je li Uprava sama sebi mijenjala ugovor bez nadležnosti Izvršnog odbora.

Naime, sve promjene u ugovoru članova Uprave mora potvrditi Izvršni odbor, a on u Dinamu nije postojao u jednom periodu nakon povijesne skupštine u ožujku prošle godine.

Pročitajte više