Vođa desetkovane Caje Laboral: Cibonu smo pobijedili jer smo ratnici



IZRAELSKI reprezentativac Lior Eliyahu naglasio je kako je bespoštedna borba donijela Caji Laboral pobjedu iako je igrala bez ijednog centra u Draženovom domu.

"Imamo problema s ozljedama, tako da nam je svaka pobjeda važna. Igrali smo bez centara, nismo prikazali lijepu košarku, no pokazali smo se kao veliki ratnici. Na poluvremenu smo se uspjeli sabrati i izašli potući se na teren", rekao je Eliyahu.

Tradicionalno igra dobro protiv Cibone, je li tajna u tome što mu je suigrač dugo bio Vujčić?

"Nikola je moj dobar prijatelj. Bilo mi je drago vidjeti ga prošlog tjedna i radujem se što nas očekuje još jedna utakmica", uz osmijeh je rekao Eliyahu.

Druga violina Caje Laboral bio je bivši igrač Zadra Carl English:

"Znali smo da će biti jako teško, da je Cibona neugodna momčad i da ćemo morati igrati iznimno dobro. Zbog problema s ozljedama promijenili smo sustav igre, čekao nas je protivnik koji to želi iskoristiti, važno je da smo uspjeli", rekao je English, koji se osvrnuo i na proteklo vrijeme.

"Nosi lijepe uspomene iz Zadra, tamo sam se pripremio za daljnju karijeru. Svakom mladom igraču savjetujem da se okuša u Jadranskoj ligi".

Uz njih dvojicu ključan je bio doprinos Mirze Teletovića, koji je primoran igrati centra.

"Igramo jako loše na počecima utakmice, zbog ozljeda visokih igrača Stanka Baraća i Thiaga Splittera. Cijelo vrijeme igram četvorku, na početku mi je bilo teško naviknuti se, no kako je vrijeme odmicalo išlo je sve bolje", kaže Teletović, koji pobjedu vidi iznimno bitnom.

"Imao jako puno ozljeda u zadnje vrijeme, izgubili smo od Olympiakosa kući i svjesni smo da će tamo biti teško. Zato na je ovo jako bitna pobjeda. Realno gledano imamo bolju momčad, znali smo kako utakmica odmiče da možemo sustići prednost".

Pročitajte više