Vođe HNS-a nisu došli na obljetnicu smrti Hrvoja Ćustića, cvijeće kupio Ferdo Milin

Foto: Dino Stanin / Pixsell

"NESVAKIDAŠNJA tragedija otela je mladi život, ali uvjeren sam da će njegov lik vječno biti u sjećanju cijele Hrvatske", napisao je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader u telegramu sućuti obitelji Hrvoja Ćustića koji je 2008. godine poginuo igrajući nogomet na Stanovima.

"U ovim trenucima pronaći utjehu je nemoguće", riječi su iz telegrama koji je na dan najveće tragedije hrvatskog nogometa obitelji Ćustić poslao Hrvatski nogometni savez predsjednika Vlatka Markovića.

Osam godina kasnije, Općinski sud u Zadru donio je presudu da taj isti savez, na čijem čelu je danas Davor Šuker, snosi odgovornost za smrt nogometaša koji je potiljkom udario u zid smješten uz aut liniju zadarskog stadiona.

Šukerov nogometni savez, nakon pet godina suđenja, uložio je žalbu na presudu.

"Željeli smo samo da ta agonija završi i da jedan dio života ostavimo sa strane. Nisam htio na sud, htjeli smo nagodbu, da s Hrvojem nastavimo živjeti u miru. Iz HNS-a nam nitko nije odgovorio. Pisao sam Davoru Šukeru i svim članovima Izvršnog odbora. Odgovora nije bilo. Kada sam vidio da su uložili žalbu na presudu, slomio sam se. Krivi su jer nisu smjeli izdati licencu za stadion. Nije stvar novca, ali za njih jest - puno im je 960 tisuća kuna", Indexu je prije nekoliko dana kazao Svetko Ćustić, otac pokojnog Hrvoja koji danas kao predsjednik Zadra želi izvući klub iz treće lige.

"Iz Saveza su često zvali da se zajedno slikamo na grobu, ali mene to ne zanima", dodao je.

Ove godine, na devetu obljetnicu smrti, vrh HNS-a nije napravio čak ni taj simbolični čin. Nitko iz vodstva Saveza nije stigao u Zadar odati počast jedinoj žrtvi hrvatskog nogometa, momku koji je poginuo zbog loše infrastrukture koju je NK Zadru odobrio HNS.

U HNS-u kažu da je njihov izaslanik na obljetnici bio Ferdo Milin, inače izbornik U19 reprezentacije, ali i bivši suigrač Hrvoja Ćustića te veliki prijatelj obitelji.

Također tvrde da obitelji Ćustić nisu slali nikakav prigodni dopis, nego da ih je Zorislav Srebrić kontaktirao telefonski.

"Naš Ferdo kupio je cvijeće, ostalo nemam potrebu komentirati", rekao nam je Svetko Ćustić, otac tragično stradalog Hrvoja. 

U nastavku možete vidjeti što su nakon stradanja Hrvoja Ćustića 2008. pisali najviši državni dužnosnici i vodeći ljudi hrvatskog nogometa koji i danas ne pronalaze način da stvore dostojnu infrastrukturu za hrvatski nogomet kojeg se sjete najčešće za skupljanje vlastitih poena te u dnevno-političke svrhe: 

 

Pročitajte više