Voeller hvali Hrvatsku

NAKON "pljuske" koju je dobila u Gelsenkirchenu u dvoboju protiv Francuske (0:3) njemačka nogometna reprezentacija pokušat će protiv Hrvatske potražiti iskupljenje za posljednje loše igre.

"U Splitu moramo pokazati kako je utakmica protiv Francuza bio tek loš dan. Znam da nas očekuje iznimno motiviran i snažan suparnik, no bit će to sjajan test za moje igrače," kazao je izbornik svjetskih doprvaka, Rudi Voeller.

U sastav "elfa" vraćaju se nakon oporavka od ozljeda Dietmar Hamann (Liverpool), te Torsten Frings (Borussia Dortmund), međutim Voellera više brine loša forma Michaela Ballacka, Kevina Kuranyia, Andreasa Hinkela i Philippa Lahma.

"Naravno da sam zabrinut zbog njihove igre. No ne želim se skrivati iza loše forme nekih igrača. Mi dolazimo u Split pokazati kako Njemačka i dalje zauzima mjesto u vrhu svjetskog nogometa," dodao je Voeller.

Uoči puta u Split vodstvo Njemačkog nogometnog saveza (DFB) je objavilo informaciju kako će u slučaju osvajanja europskog naslova svaki član njemačke vrste dobiti 100.000 eura nagrade. Plasman u finale vrijedan je 70.000 eura, u polufinale 60.000, a u četvrtfinale 35.000 eura. Ukoliko "Elf" ispadne u skupini igrači neće dobiti nikakve premije.

Pročitajte više