Volandri zbog dopinga tri mjeseca "out": Diskriminiraju me jer sam Talijan

FILIPPO VOLANDRI, 27-godišnji talijanski tenisač, suspendiran je na tri mjeseca zbog korištenja nedozvoljenog preparata salbutamola.

"Nevjerojatno je ovo, ne mogu vjerovati da je istina. Garantiram da sam neke druge nacionalnosti, a ne talijanske, da ne bi bio ovako kažnjen. Srušen mi je jedan dio života i karijere", u jadu je govorio ovaj Toskanac, inače rođen u Livornu.

Salbutamol je lijek kojeg koriste astmatičari, a zanimljivo da je zbog korištenja istoga, tijekom karijere, godinu dana iz biciklizma suspendiran Volandrijev sunarodnjak Alessandro Petacchi.

"Koristio sam sedam godina drugi lijek u istu svrhu i ništa se nije događalo. Sada sam dobio strašnu pljusku i ljudi će pomisliti da sam prevarant", rekao je trenutačno 160. tenisač ATP ljestvice.

U zadnjih šest-sedam godina Volandri je konstantno bio najbolji talijanski tenisač na svijetu, ali su ga ozljede unatrag godine i pol prilično udaljile od svjetskog vrha. U karijeri je osvojio dva ATP turnira, a najbolji plasman na ljestvici mu je bilo 25. mjesto u srpnju 2007. godine. Te godine je pobijedio, između ostalih, i Rogera Federera.

Ove godine Volandri nije odigrao niti jedan meč na ATP ili Challenger turniru.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više