Vraća se Mr. Respect. Nije sudio HNL više od godinu dana

Screenshot: MaxSport

TIHOMIR PEJIN iz Donjeg Miholjca u subotu će suditi utakmicu 28. kola SuperSport HNL-a između Rudeša i Rijeke. To je veliko iznenađenje jer jednog od najpoznatijih, ali i najkontroverznijih hrvatskih sudaca, iza čijih se dijeljenja pravde mjesecima vuku repovi, nije bilo na terenu više od godinu dana. Zadnji put je utakmicu SHNL-a sudio 19. veljače 2023., Hajduk - Gorica (2:1). Zatim je dvostruko degradiran. Prvo suđenjem u Prvoj NL ili drugoj ligi, a onda početkom ove sezone iz elitne u prvu skupinu sudaca. Ipak, nakon 406 dana Pejin se vraća na veliku scenu. Vodit će utakmicu posljednje i prve momčadi lige.

Kako je Pejin postao Mr. Respect?

Pejin je javnosti poznatiji pod nadimkom Mr. Respect, koji je stekao jer nije htio isključiti Soudanija zbog namjernog udaranja protivnika na utakmici Dinama i Lokomotive u travnju 2017. godine. Umjesto crvenog kartona, Pejin je Dinamovom Alžircu pokazao znak "respect" na svojoj sudačkoj odori. Podsjetimo, najbolji Dinamov igrač i strijelac je tim isključenjem mogao propustiti derbi protiv Hajduka. Zato su igrači splitskog kluba na travnjak Maksimira istrčali u majicama s natpisom "respect". Ismijati delegiranog Pejina u tom derbiju nije propustio niti Hajduk, koji je na službenim stranicama objavio fotografiju majice "respect".

Iza njegovih suđenja ostaju repovi

Ali, Pejinu je to tek jedna u nizu afera. Očajno je sudio i derbi Dinama i Hajduka u veljači 2018., a u veljači dvije godine kasnije vodio je povijesnu utakmicu Varaždin - Hajduk, prvu na kojoj se u Hrvatskoj koristio VAR. Tada nije vidio nijedan od tri penala za Hajduk, ali ga je spasio VAR, koji mu je u sve tri situacije signalizirao da dosudi jedanaesterce za Bile. U prosincu 2021. nevjerojatnim previdom oštetio je Hajduk za penal kod Lokomotive...

Pročitajte više